19:07, 26/09/2026, CumartesiG: Güncelleme: 19:07, 26/09/2026, Cumartesi
Motosiklet tutkunlarından Şehit Şerife Bacı'nın izinde 340 kilometrelik saygı sürüşü
Kurtuluş Savaşı’nda deniz yoluyla gelen mühimmatın cepheye ulaştırıldığı tarihi İstiklal Yolu, bu yıl 8'incisi düzenlenen anlamlı bir vefa sürüşüne ev sahipliği yaptı. Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile 37 Riders Kastamonu Motosiklet Kulübü iş birliğinde organize edilen etkinlikte; Türkiye'nin 40 farklı ilinden ve yurt dışından gelen 300’den fazla motosiklet tutkunu, Türkiye'nin tek İstiklal Madalyalı ilçesi İnebolu Limanı’nda toplandı. İnebolu Türk Ocağı ve Kel Seymen Seyir Terası'nı ziyaret eden sürücüler, 340 kilometrelik hattı aşarak Anıtkabir'e ulaşmak üzere konvoy halinde yola çıktı.
Milli Mücadele döneminde cephanelerin Anadolu içlerine taşındığı en kritik ikmal güzergahı olan tarihi İstiklal Yolu, Türkiye’nin dört bir yanından gelen yüzlerce motosiklet tutkununun motor sesleriyle yankılandı.
Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde 37 Riders Kastamonu Motosiklet Kulübü Derneği tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen geleneksel "İstiklal Sürüşü" için 40 ilden ve yurt dışından 300'ü aşkın sürücü İnebolu’da bir araya geldi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Gözüm Sakarya'da, kulağım İnebolu'da" sözleriyle stratejik önemini vurguladığı ve beyaz şeritli İstiklal Madalyası'na sahip tek ilçe olan İnebolu’da toplanan motosikletliler, güzergah öncesi İnebolu Türk Ocağı binası ile Kel Seymen Seyir Terası’nı gezerek İstiklal Yolu Tarihi Milli Parkı hakkında bilgilendirildi.
"Şehitlerimizin ve Şerife Bacı'nın anısına sürüyoruz"
Tarihi cephane tahliye noktası olan İnebolu Limanı’ndan hareket öncesi açıklamalarda bulunan 37 Riders Kastamonu Motosiklet Kulübü Derneği Başkanı Fatih Peker, organizasyonun 8 yıldır artan bir coşkuyla devam ettiğini belirterek, katılımcıların tüm ihtiyaçlarının dernek ve sponsor destekleriyle karşılandığını ve İnebolu’dan Anıtkabir’e uzanan 340 kilometrelik hattı gururla katedeceklerini söyledi.
Etkinliğe katılmak için Almanya’dan gelen motosiklet sürücüsü Mehmet Ayhan, "Yıllardır bu anlamlı rotayı sürmek istiyordum, nihayet nasip oldu. Şehit Şerife Bacı’nın ve vatan uğruna can veren tüm şehitlerimizin aziz hatırası için buradayız" dedi. Katılımcılardan Mustafa Şimşek ise İnebolu’daki tarihi lojistiğin ruhunu yerinde solumaktan büyük onur duyduğunu kaydetti.
Liman mevkiinden kortej halinde çıkış yapan yüzlerce motosikletlinin oluşturduğu uzun konvoy dron ile havadan görüntülendi. Konvoyun, güzergah üzerindeki şehitlik duraklarının ardından Ankara'da Anıtkabir'i ziyaret ederek sürüşü tamamlaması hedefleniyor.










