|
TSK’da bir tane bile FETÖ’cü kalmayacak

1 Ağustos tarihinde açıklanan Yüksek Askeri Şura kararlarının ardından TSK’da görev yapan 5 general istifa etmişti. İstifa edenler arasında, YAŞ’ta Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan İdlip’ten sorumlu komutanlığa atanan Tümgeneral Ahmet Ercan Çorbacı ile yardımcısı Tuğgeneral Ertuğrul Sağlam’ın da bulunması çeşitli eleştirilere neden olmuştu. Olumsuz eleştiriler başta ‘YAŞ’’ta sivil-asker dengesinin siviller lehine bozulması ve son toplantıda alınan bazı terfi ve atama kararlarında liyakat unsurunun göz ardı edildiği iddiaları idi. Bazı askeri güvenlik uzmanları da Milli Savunma Bakanı Akar’ı hedefe almışlardı.



Bu uzmanlara göre ''TSK‘da istifa eden 5 generalden 3’ü Suriye’de faaliyet gösteren birimlere yeni atanmış subaylar. Bu, yalnızca Silahlı Kuvvetler’de suların durulmadığını ve Akar’a karşı bir direnç olduğunu göstermiyor aynı zamanda Suriye, Türk generaller arasında kariyer bitirici ve ‘boş’ olanın doldurulduğu bir yer olarak görülüyordu”

Milli Savunma Bakanı Akar bu eleştirilere karşı; ‘’Emeklilik TSK mensuplarının da doğal bir hakkıdır. Ne zaman bu? Ocak-şubat, temmuz-ağustos aylarında. Bu manada arkadaşlarımız hizmetlerinin tamamlanmasını müteakip veya hizmetlerimizin akışı sırasında kendi istekleri, iradeleri doğrultusunda emekli olabilirler. Doğal bir durum bu. Şu ana kadar da bize intikal eden iki arkadaşımızın dilekçesi var. Onların da emekliliklerini onayladık. Kendilerine yeni hayatlarında başarılar diliyor, yaptıkları değerli hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu hizmetlerin bir adım daha ileri gitmesi için görevi teslim alan arkadaşların da çalışacağına eminim. TSK bir bütündür. TSK’da görev asla durmaz, vazife sancağı devamlı ileri gider” açıklamasında bulunmuştu. Nitekim TSK’dan emekliliğini isteyen Tümgeneral Çorbacı istifasının YAŞ’ta yapılan görev değişikliği ile ilgili olmadığı açıklamasında şunları söylemişti: ‘’Göreve karşı tepki olmaz. Sonuçta biz askeriz. Bu görevlerde de kendimizi ispatlamışızdır. Sanki, terörle mücadeleden kaçıyormuşuz gibi bir izlenim verilmek isteniyor. Bu bize yapılan büyük haksızlık olur. Teğmen rütbesiyle Kayseri Komando Tugayı’nda başladığım terörle mücadele görevimi bugüne kadar hep dağda sürdürdüm. Görevimi, daha önce birlikte çalıştığımız Ertuğrul Erbakan’a devrediyorum
.
’’ Şüphesiz Milli Savunma Bakanı Akar ve Tümgeneral Çorbacı’nın ifade ettikleri gibi devlet hizmetinde belirli yıllar görev yapan asker veya sivillerin emekli olmaları yasal haklarıdır. Ancak sorun Tümgeneral Çorbacı ile birlikte emekliliğini isteyen 4 generalin neden YAŞ’tan önce değil de YAŞ sonrası yapılan terfi atamalar sonunda istifa ettikleridir. Zira üç generalin İdlip ve Suriye hududuna diğer iki generalin ise doğu ve Güneydoğu birliklerine atandıktan sonra istifa etmeleri Türkiye’nin Suriye ve Irak’ta küresel güçlerin desteklediği PKK/YPG ve diğer terör örgütleriyle başarılı mücadelesinin yaşandığı konjonktürde en azından etik olmamıştır. Bu istifalar şüphesiz kişiseldir ve TSK’nın terörle mücadelesini etkilemez ancak Türkiye’nin dikkatini İdlip’e Fırat’ın doğusuna, Akdeniz’e yönelttiği bir konjonktürde İdlip’e atanan komutanın istifa etmesi Türkiye aleyhine şaibe yaratmak isteyen iç ve dış düşmanlara sadece malzeme verir.

Son YAŞ toplantısı ile ilgili olarak YAŞ’ta asker-sivil dengesinin bozulduğu siviller lehine YAŞ’a katılan üyelerin çoğunluğu oluşturduğu iddiaları şüphesiz yetkililer tarafından araştırılır. Ancak YAŞ’taki son durum vesayetçi yapılardan arındırılmış bir Türkiye’ye de işaret eder unutmayalım. YAŞ toplantısı sonrasında istifa eden generallerin atanmalarında tenzili rütbe asla söz konusu değil. Hepsi kritik ve önemli pozisyonlara atandılar. Pek çok liyakatlı asker terfi edemedi ve emekliye sevk edildi iddiaları da doğru değil. Şu anda Türkiye’nin Suriye politikasına ordu içinde destek tam. Devlet yalnızca TSK’ya geçmiş yıllarda olduğu gibi FETÖ veya benzeri yapıların sızmamasına yönelik gerekli tedbirleri alıyor. Başkan Erdoğan Milli Savunma Bakanı Akar’a TSK’da bir tane bile FETÖ’cü kalmayacak emrini verirken şüphesiz diğer sızmalara karşı da aynı önlemleri alınması ulusal güvenliğimiz açısından elzemdir.

#TSK
#FETÖ
#YAŞ
#Milli Savunma Bakanlığı
#PKK
#YPG
٪d سنوات قبل
TSK’da bir tane bile FETÖ’cü kalmayacak
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi