|
Yemek yapmaya yeni başlayanlara
Yemek yapmak, eğlenceli bir iştir ancak başlamadan önce iyi organize olmak gerekir. Mutfakla yeni tanışanlar için (yeni evliler, beyler, yalnız yaşamaya başlayanlar...) bir kaç önerim olacak. Yemeği bir tariften yapacaksanız tarifteki bütün malzemeyi mutfak tezgâhına hazırlayın. İlk önce malzemenin temizlenmesi, doğranması ile işe başlayın. Her zaman malzemeyi tezgâhın üzerinde değil, ekmek tahtası üzerinde doğrayın. Eğer fırın yemeği yapacaksanız. Fırını önceden ısıtın. Yemeği pişireceğiniz kabı belirleyin. Soğanı kavuruyorsanız yağı ve soğanı yakmamaya özen gösterin. Yemeğin tuzunu yavaş yavaş tadarak atın. Mutfakta dikkat etmemiz gereken önemli güvenlik kuralları vardır. Saplı tencere veya tavanın saplarını kendinize doğru tutmayın. Metal kaşık yerine tahta kaşık kullanmaya özen gösterin. Tencereyi ateşten aldığınızda direkt tezgâh üzerine değil bir nihale üzerine koyun. Elektrikli aletleri suyla temas ettirmeyin. Bu tür aletleri kullanırken ellerinizin kuru olmasına dikkat edin. Yemek piştikten sonra elektrikli veya gaz ile çalışan ocak veya fırınlarınızın kapatıldığından emin olun.

Püf Noktası:
  • Yapacağınız köftenin daha lezzetli olmasını istiyorsanız; köftenin içine katacağınız ekmeği su yerine et suyu ile ıslatın.
  • Et yemeklerinin daha çabuk pişmesi, lezzetli ve yumuşak olması için yemeğin içine biraz limon ya da sirke ekleyin.
  • Kutu içindeki bisküvilerinizin taze kalmasını istiyorsanız bisküvi kutunuza bir kaç adet kesme şeker atın.
  • Salataya doğrayacağınız soğanı 1-2 saat buzlukta bekletirseniz hem gözünüz yanmaz hem de soğan daha parlak ve canlı görünür.

    Piliç etli taze fasulye(4 kişilik)

    MALZEMESİ: 250 gram parça piliç eti, yarım kg. taze fasulye, 2 adet kuru soğan, 2 adet domates, 2 adet sivri biber, yarım havuç, 1 fincan pirinç, 3-4 diş sarmısak, 1 su bardağı su, tuz, karabiber, 2 çorba kaşığı sıvı yağ.

    YAPILIŞI: Ön hazırlık olarak fasulyeleri yıkayalım. Fasulyeleri, yarım cm eninde doğrayalım veya ince ince keselim. Soyup yıkadığımız soğanları ve havuçları küp şeklinde doğrayalım. Sivri biberleri halka şeklinde doğrayalım. Parça piliç etini hafifçe tuzlayıp, karabiberleyerek, yağladığımız güvecin dibine döşeyelim. Üzerine sırasıyla fasulyeleri, soğanları ve havuçları yerleştirelim. En üste küp şeklinde doğradığımız domatesleri yerleştirelim. Sarmısakları ve suyu ekleyelim. Yemeğimizin karabiberini ve tuzunu ayarladıktan sonra güvecin üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatalım. Ağır ateşte yemeği pişirelim.
  • #Yemek
    #Tarif
    #Yeni başlayanlar
    23 yıl önce
    Yemek yapmaya yeni başlayanlara
    Mutlu bir tesadüf
    31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’ne dair dört fotoğraf
    “Almanlar et başında”
    Varsıllar vergi ödemesin!
    Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı