|
"Üretilmiş" Kriz!

Yerküremizin en ünlü komünist devrimcilerinden biri olan Vietnamlı komutan General Vo Nguyen Giap Ekim"in ilk haftasında hayata veda etti. Cenazesine katılan yüz binlerce Vietnamlı tam 40 kilometrelik kuyruk oluşturdu…

102 yaşındaki Giap, "ABD"yi yenen general" olarak biliniyordu. Vietnamlı komutan, John F. Kennedy"nin CIA tarafından suikasta kurban gidişinin ellinci yıldönümünde son nefesini verdi.

Başkan Kennedy"nin Savunma Bakanı McNamara, Saygon"a gidip Vietnamlı liderlerle görüşmüş; "Vietnam Raporu"nu 1963 Ekim"inin başında JFK"e sunmuştu…

Rapordan çıkan sonuç, "Bu bizim savaşımız değil!" şeklinde idi.

JFK, Vietnam"dan çekilme kararı almakta gecikmedi.

Ne var ki, bu hayati kararın ardından sadece 55 gün yaşadı!

Yerine geçen yardımcısı Lyndon Johnson, kararı uygulamak şöyle dursun dehşet bir Vietnam ateşi yaktı…

1963 baharında Vietnam"da 14 bin Amerikan askeri vardı. "Derin Amerika" Johnson"la Vietnam"daki savaşı tırmandırdı. 1965"te asker sayısı 165 bine, 1966"da 310 bine çıkarıldı. Johnson başkanlığı 1969 başında Nixon"a bıraktığında Vietnam"da tam 543 bin ABD askeri vardı.

ABD"nin Vietnam"daki yenilgisi mi, Richard Nixon"ın hesabına yazılacaktı. Vietnam"ın ağır faturası, Amerikan toplumunda devasa yaralar açtı.

*

JFK 1960 Kasım"ındaki başkanlık seçiminde Nixon"ı çok az bir farkla geçip başkan olmuştu. Amerikan derin devleti ile başta Küba Füze Krizi (1962) olmak üzere ciddi görüş ayrılıkları yaşayan ve kıyasıya çatışan JFK, "Derin ABD" tarafından "komünistlerle işbirliği yapmakla, ülkeyi kızılların insafına terk etmekle" suçlanıyordu!

Kennedy, "standart sapması" en yüksek seviyedeki Amerikan Başkanı idi ve "bardağı taşıran büyük damla" anlamındaki Vietnam"dan çekilme kararıyla birlikte "infaz" edildi.

Yardımcısı Johnson, FBI Başkanı Edgar Hoover ile CIA"in başını çektiği suikast organizasyonunun içinde yer almıştı…

"Demokratların" Johnson"ı "Şahin Cumhuriyetçi" gibiydi. JFK öldürülüp yerine Lyndon Johnson geçince "derin baron" Cumhuriyetçi David Rockefeller bir anda "Demokrat hayranı" kesilmişti!

*

John F. Kennedy, Dallas"taki suikastta hayatını kaybettiğinde Obama iki yaşındaydı…

2008"in Kasım"ında ABD"nin ilk siyah başkanı olan "Hüseyin" Obama"nın hareket alanı en başından itibaren daraltıldı.

Klişeleri kıran kimi adımlar atabildiği vakitler, "Derin Amerika"nın müdahalesiyle bloke edildi veya geriletildi.

*

Boston Maratonu"nda patlatılan bombalar kontra bir eylemdi ve dolaylı olarak İslam dünyasına ve Türkiye"ye yönelik hasmane mesajlar içeriyordu.

Derin Washington ABD"deki Müslümanların bir araya gelmesini de istemiyordu.

Boston"daki olay, aynı zamanda Başkan Obama"ya yönelik olumsuz mesajlar içeriyordu! Nisan ayındaki her tarafı tuhaf o bombalı saldırıdan hemen sonra Obama"ya "zehirli mektup" gönderildiğini hatırlıyoruz!

Derin ABD, Obama"nın İslam dünyasıyla iyi ilişkiler kurmasını kesinlikle istemiyordu.

*

ABD"nin "ekonomik uçurumun kenarından döndüğü" şu "borç tavanı krizi" mi, bir nevi Obama"nın "burnunun sürtülmesi" eylemidir!

Bu uğurda Amerikan devleti on yedi gün kapalı kaldı.

Derin ABD, Cumhuriyetçi Parti"nin içindeki şahin mi şahin "Çay Partisi" hareketi mensubu üzerinden şu "bütçe krizi" hareketini çekti, Obama"ya…

Temerrüde düşmekten (şimdilik) kurtulan ABD, bu süre zarfında dünyaya rezil oldu…

Amerikan ekonomisine zarar veren bütçe tehdidi için "üretilmiş kriz" dedi, Obama! "Amerikan halkının bu şehirde (Washington"da) son yaşananlardan duyduğu hayal kırıklığı hiç bu kadar yüksek olmamıştı" diye de söylendi…

Ayrıca son birkaç hafta içindeki negatif manzaranın ABD"nin dünyadaki prestijine ve kredibilitesine çok büyük zarar verdiğini işbu itirafa ekledi.

*

Sahi, Cumhuriyetçilerin 2012"deki başkan adayı Mitt Romney"nin seçim kampanyasında "ABD"nin borçlarını trilyonlarca yükseltecek bir programı" savunduğunu hatırlayan kaldı mı?

Peki ya, Türkiye"de "Obama"nın değil, Romney"nin seçilmesini isteyen" kimdi?

El Cevap: David Rockefeller"ın kankası Mister Koch!

*

Derin ABD, Obama"nın Şam Rejimi"ni vurmasını da yine bu süreçte engelledi.

İçeride yükselen "Böyle bir hareket muhaliflerin işine yarar" sesleri, zaten "etrafı çevrili" Başkan Obama"nın iyice baskı altına alınmasını ve "geri adımı" kolaylaştırdı!

11 yıl önce
"Üretilmiş" Kriz!
İsmailağa buluşması
Nezahet, Zarafet ve Nezaket...
İmalat PMI, kredi kartı harcamaları ve Fed
Kim bu çılgın tüketiciler
Yıl 2030: Sokak köpekleri simülasyonu