|

1 Ağustos gazete manşetleri - Köşe yazıları ve gazete manşetleri

1 Ağustos gazete manşetlerini ve gazete yazarlarını okumak için haberimizi inceleyebilirsiniz. Gazete manşetlerinde bugün Resmi Gazete'nin aldığı kararlar yer alıyor. Aynı zamanda sizlere sunacağımız portal üzerinden köşe yazılarını da rahatlıkla okuyabilirsiniz. İşte 1 Ağustos gazete manşetleri...

Yeni Şafak
08:41 - 1/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 08:48 - 1/08/2016 Pazartesi
Diğer

1 Ağustos gazete manşetlerini ve köşe yazılarını okumak için haberimizi inceleyebilirsiniz. Gündemde olup biten her şeyi gazetelerden öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda tüm gazetelerin köşe yazılarını da takip edebilirsiniz. İşte 1 Ağustos gazete manşetleri...










MİLLİYET



-- Orduda sivil döneme geçiş. Üç kararnameyle TSK'nın yapısı ve işleyişi değiştiriliyor. Genelkurmay başkanları kuvvet komutanlığı yapmayabilecek.



-- Finans piyasasının ardından reel piyasada normale dönüşü, nakit sıkışıklığı geciktiriyor. Çözüm bankaların desteğine ve vergi taksitlendirmedeki kolaylıklara bağlı.



-- Türk Telekom "15 Temmuz Dayanışma Kampanyası"na 10 milyon TL bağışta bulunurken, ayrıca 34,000 çalışanının da bu kampanyaya gönüllü destek verdiğini açıkladı.



-- 15 Temmuz darbe girişiminin ardından on binlerce Türk kökenli kişi Almanya'da demokrasi gösterisi düzenledi. Alman Anayasa Mahkemesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının yayınlanmasını reddetti.



-- ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford'un bu sabaha karşı uçakla İncirlik'e ineceği, burada görevli askerlerle kısa bir görüşme yaptıktan sonra Ankara'ya geçeceği öğrenildi.



HÜRRİYET



-- İki sivil ve 14 askerden oluşan YAŞ, 11 sivil ve dört askerden oluşan bir yapıya dönüştü. Cumhurbaşkanı ve Başbakan, kuvvet komutanlarının altındaki askerlerden doğrudan bilgi alıp emir verebilecek.



-- CHP Lideri Kılıçdaroğlu "OHAL'i de aşan kararlar alındığını" vurgulayarak KHK'ları eleştirdi: Devletin yeniden inşa yeri Parlamento'dur.



-- Hükümet dün Resmi Gazete'de yayımlanan yeni kararname ile son yıllarda hızla artan iflas erteleme taleplerini de OHAL süresince yasakladı.



-- İşte dost desteği! Güney Koreli otomotiv devi Hyundai darbe girişimi sonrası tüm ortaklarına ve iştiraklerine "Türkiye'ye özel destek" çağrısı yaptı.



-- Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Türkiye'de ortaya çıkan mevcut durumu anlayabilmek amacıyla 3 Ağustos'ta Türkiye'ye geliyor.



SABAH



-- Başbakan Binali Yıldırım FETÖ lideri Gülen'in Türkiye'ye iadesi konusunda ABD'li yetkililere net mesajlar verdi: Adam darbe yapmaya kalkıyor, hala delil istiyorsunuz. 15 Temmuz olayları ortadayken ayak sürürlerse iş başka yere gider.



-- Tüm kurumlarda FETÖ temizliği. 3,073 asker TSK'dan ihraç edildi. Erdoğan ve Hulusi Akar'ın yaverleri ordudan atıldı. Kamuda 66,000 kişi görevden alındı. 3,000 hakim-savcının malvarlığına tedbir getirildi.



-- FETÖ'nün ekonomideki saadet zincirine bir darbe daha geldi. Örgüte üye şirketlerin hesapları bloke edildi, kiralık kasalarına el konuldu. 4,000 şirket ile doğrudan bağı olduğu tespit edilen 200 baron kıskaca alındı. Paravan şirketlerin global ağı da ortaya çıkmaya başladı.



-- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Trafik sigortasında prim belirleme sıklığı serbestleşti. Tarifeler günlük değişebilecek" dedi.



-- Fransız ilaç şirketi Sanofi, Türkiye'de inselin üretmeye hazırlanıyor. 2009'da Türkiye'ye 613 milyon euroluk yatırım yapan firma şimdi de yeni nesil insülin üretimi için kamu otoriteleriyle görüşmelere başladı.



HABERTÜRK



-- Yüzde yüz sivil dönem. Kuvvet komutanlıkları Milli Savunma Bakanlığı'na bağlandı. Askeri okullar kapatıldı, Milli Savunma Üniversitesi kuruldu. GATA ve asker hastaneleri Sağlık Bakanlığı'na bağlandı.



-- Başbakan Binali Yıldırım, TSK'nın profesyonelleşmeye daha fazla kafa yoracağını söyledi. Yıldırım, henüz kesin karar verilmemekle birlikte zorunlu askerlik süresinin kısalacağını, asker sayısının azalacağını ve terörle mücadelede görevlendirilmeyeceklerini ifade etti.



-- FETÖ/PDY bağlantısından kapatılan dernek, okul ve vakıflara ait 3,412 taşınmazın tapusu devlete geçirildi. Daha önce satılan 6,435 taşınmaz mal kaçırma olabileceği gerekçesiyle bloke edildi.



-- Maliye Bakanı Naci Ağbal, bilanço esasına göre defter tutan mükelleflerin kesin mizan bildirimi verme yükümlülüğünü kaldırdıklarını bildirdi.



-- PKK terörü Karadeniz'de alçak yüzünü gösterdi. 11 gün önce Trabzon Maçka'da üç polisi şehit eden teröristler, bu defa Ordu'da operasyon başlatan askerlere yemek molası verdikleri sırada pusu kurdu. Üç asker şehit oldu, iki asker yaralandı.



1 Ağustos gazete manşetlerini ve gazete yazarlarını okumak için haberimizi inceleyebilirsiniz. Gazete manşetlerinde bugün Resmi Gazete'nin aldığı kararlar yer alıyor. Aynı zamanda sizlere sunacağımız portal üzerinden köşe yazılarını da rahatlıkla okuyabilirsiniz. İşte 1 Ağustos gazete manşetleri...


#Gazeteler
#Gazete manşetleri
#Gazete oku
8 yıl önce