|

88 yıl sonra Amerika Başkanı’nın gittiği ülke hangisi? KPSS soruları

KPSS sorularında Amerika Başkanı Barack Obama’nın 88 yıl sonra ilk kez gittiği ülke soruldu. KPSS sınavına giren adaylar ise soruları merak ediliyordu. Bizler de bu sorunun cevabını araştırdık. İşte 88 yıl sonra Amerika Başkanı’nın gittiği ülke…

Yeni Şafak
12:18 - 22/05/2016 Pazar
Güncelleme: 12:57 - 22/05/2016 Pazar
Diğer

88 yıl sonra Amerika Başkanı Barack Obama'nın gittiği ülke hangisidir? Çağla Büyükakçay sorusunun sorulmasının ardından genel kültür sorularında Barack Obama da yer aldı. 88 yıl sonra yapılan ziyaret gündeme oturmuştu. ÖSYM ise KPSS sınavında bu soruyu sordu. Peki 88 yıl sonra Amerika Başkanı'nın gittiği ülke hangisi?



Sorunun cevabı Küba.











Sivas'ta KPSS heyecanı


SİVAS'ta kamu kurumlarında işe girmek isteyen lisans mezunu adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) heyecanı yaşadı. Adaylar sınavda ter dökerken, aileler dışarıda çocuklarının başarısı için dua etti.


2016 yılı lisans düzeyi KPSS genel kültür ve genel yetenek sınavının sabah oturumu Sivas'ta yapıldı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından (ÖSYM) gerçekleştirilen sınav, saat 09.30'da başladı. Erken saatlerde sınavın yapılacağı merkezlere gelen adayların heyecanlı olduğu görüldü. Güvenlik taramasından geçirilen adayların üzerleri özenle aranarak salonlara alındı. ÖSYM'nin sitesinden aldıkları sınav giriş belgesi ve nüfus cüzdanları ile sınav merkezlerine gelen adaylar, üzerlerindeki madeni para, kağıt, peçete, kol saati, anahtar ve takılarını girişteki emanete teslim etti. Başörtülü adayların kapalı kısımları kadın polisler tarafından özenle arandı. Çocukları sınava giren aileler ise okul bahçelerinde Kuran okuyarak sınavdaki yakınlarının başarısı için dua etti.



KPSS sorularında Amerika Başkanı Barack Obama'nın 88 yıl sonra ilk kez gittiği ülke soruldu. KPSS sınavına giren adaylar ise soruları merak ediliyordu. Bizler de bu sorunun cevabını araştırdık. İşte 88 yıl sonra Amerika Başkanı'nın gittiği ülke…


#KPSS
#88 yıl sonra
#Küba
8 yıl önce