|

Mayıs ayında en başarılı kadın tenisçi kimdir? 2016 KPSS sorusu

Mayıs ayında en başarılı kadın tenisçi kimdir sorusu KPSS sınavında soruldu. KPSS sınavına giren adaylar bugün güncel konulardan da sınava girdi. Son zamanlarda adından söz ettiren Çağla Büyükakçay KPSS sınavında soruldu.

Yeni Şafak
12:04 - 22/05/2016 Pazar
Güncelleme: 09:06 - 22/05/2016 Pazar
Diğer

Mayıs ayında en başarılı tenisçi kimdir sorusunu ve cevabını araştırdık. KPSS sınavında bugün güncel kategoriden tenisçiler soruldu. Sınava giren adaylar iki seçenek arasında kaldı. Peki Mayıs ayında en başarılı tenisçi kimdir?



Sorunun cevabı Çağla Büyükakçay…


KPSS Maratonu Başladı

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), genel kültür-genel yetenek ve eğitim bilimleri oturumuyla başladı. Sınava girecek adaylar sabahın erken saatlerinde sınav merkezlerine akın etti.


Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından tüm yurt genelinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) başladı. Sınava girecek olan binlerce aday sabahın erken saatlerinde sınav merkezlerine akın etti. Sınava memur olmak isteyen üniversite mezunları ile öğretmen adayları giriyor. Sınava girecek olan adaylar, sınav merkezlerinin önündeki güvenlik noktalarında aranarak sınava alındı. ÖSS'ye giren öğrencilere oranla daha tecrübeli olan adayların, tecrübeye rağmen hala aynı heyecanı taşıdıkları gözlendi.


Daha önce de Kamu Personeli Seçme Sınavı'na girdiğini belirten Halim Çolak, “Çok heyecanlıyım şu an. İkinci defa sınava giriyorum. İlk sınav da güzeldi. Şu anda bir kamu kuruluşunda çalıyorum zaten. Öylesine giriyorum bu sınava. Ama yine de heyecan var” diye konuştu.


Yıllardır KPSS'ye girdiğini ifade eden Ahmet Çolak ise, “Kamu Personeli Sınavı'na çok girdim. Ben zevkine giriyorum zaten. Heyecanım yok. Çok girince artık esprisi kalmıyor. Kazanamayacağımızı da bildiğimiz için, sıkıntı yok” dedi.


Adayların çoğu ise en yüksek puanı almak yerine, kendilerine yetecek olan 75 puanı almanın peşinde olduklarını söyledi.


Sınavda adaylar, genel kültür testinden 60, genel yetenek testinden 60 olmak üzere toplam 120 soruyu cevaplandıracak. KPSS Lisans Alan Bilgisi ise 1 hafta sonra 29 Mayıs'ta yapılacak.





KPSS'ye girişte adaylar didik didik arandı


ZONGULDAK'ta, Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) giren adaylar, salon girişlerinde didik didik arandı.


KPSS lisans düzeyi Zonguldak'ta yapıldı. Adaylar, sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okulların bahçesinde toplandı. Mithatpaşa Mahallesindeki Gazi Ortaokulunda sınava giren adaylar, bahçede yağmur altında bekledi. Kadın ve erkekler olarak ayrı ayrı sıraya giren adayların üzerleri ve çantaları güvenlik görevlileri tarafından didik didik arandı. Adayların kolye, madeni para, saat, cüzdan, cep telefonu, çakmak, yüzük, kemer, toka, küpe, kalem ve silgi gibi malzemelerle sınav salonlarına girmelerine izin verilmedi. Adayların yanlarında getirdikleri su şişelerindeki ambalajlar da söküldü.


Terakki Mahallesindeki Gazi Mustafa Kemal Ortaokulunda sınava girecek bazı adaylar, yanlışlıkla Gazi Ortaokuluna gelmesi üzerine polisler tarafından uyarıldı. Adaylar koşarak sınava girecekleri diğer okula gitti.


Nüfus cüzdanını unutan 30 yaşındaki Erhan Boynukısa, sürücü belgesini göstermesine rağmen sınava alınmadı. Boynukısa, "Ehliyetin geçersiz olması nedeniyle sınava alınmadım. Emeklerim boşa gitti" dedi. Nüfus cüzdanı olmadığı için sınava alınmayan Arslan Özkan da sınav günü nüfus müdürlüklerinin kapalı olmasına tepki gösterdi.


#KPSS
#Tenisçi
#Mayıs ayı
8 yıl önce