
ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'a sert darbe indirdik açıklamalarının ardından Savunma Bakanı Pete Hegseth, "Kritik tesislere atılan bombalarla karşı karşıya kalacaklar" ifadelerini kullandı. Tesnim Haber Ajansı, ABD'nin olası bir saldırısı durumunda 'ağır bir yanıtla karşılacağını' duyurdu. Sirik, Minab ve Kiş Adaları çevresinde patlama sesleri duyuldu.
Orta Doğu'da tansiyon yeniden kritik seviyeye ulaştı. ABD Başkanı Donald Trump ve Savunma Bakanı Pete Hegseth'in İran'a yönelik sert açıklamalarının ardından Tahran'dan da misilleme mesajları geldi.
Karşılıklı tehditler, bölgede yeni bir çatışmanın ilk sinyali olurken; Sirik ve Kiş Adaları çevresinde patlama sesleri duyuldu.
"Bu geceki saldırılar çok güçlü olacak"
Trump, aylardır İran yönetimiyle anlaşma için çalıştıklarını ancak Tahran'ın masaya oturması gerektiğini söyledi.
İran'dan cevap gecikmedi: Ağır bir karşılıkveririz
İran cephesinden gelen açıklamalar ise gerilimi daha da yükseltti. İran'ın yarı resmi Tesnim Haber Ajansı'nın askeri kaynaklara dayandırdığı haberde, İran Silahlı Kuvvetleri'nin ABD'nin olası saldırılarına karşı tam hazırlık halinde olduğu belirtildi.
Patlama sesleri duyuldu
Öte yandan İran'ın güneyindeki Sirik, Kiş Adaları ve Minab'dan patlama sesleri geldiğine yönelik haberler de bölgede askeri hareketliliğin arttığı yönündeki iddiaları güçlendirdi.
ABD basını İran'a saldırıların başladığını son dakika olarak okuyucularına duyurdu.









