|

Topunuz istifa edin!

Kabil’deki saldırılarda 13’ü ABD’li 110 kişinin hayatını kaybetmesinin faturası Başkan Biden ve yönetimine kesildi. Cumhuriyetçiler’in ortak bildirisinde, “Bu saldırıların gerçekleşmesine izin verenlerin hesap verme zamanı” dendi. ‘Hemen istifa’ etiketine binlerce tweet atıldı.

Haber Merkezi
01:20 - 28/08/2021 суббота
Güncelleme: 01:52 - 28/08/2021 суббота
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Afganistan’ın başkenti Kabil’de meydana gelen patlamalar sonrası 13’ü ABD’li en az 170 kişinin yaşamını yitirdiği saldırılarda, fatura Başkan Joe Biden ve yönetimine kesildi. Ülke siyasetinde şok etkisi yaratan olay sonrası pek çok isim, Biden’ı istifa etmeye çağırdı.

Cumhuriyetçilerin ortak yayımladıkları bildiride, “Bu saldırıların gerçekleşmesine izin verenlerin hesap verme zamanı. Joe Biden, Kamala Harris, Antony Blinken, Lloyd Austin ve Mark Milley, hepsi istifa etmeli ya da görevden alınmalı” çağrısında bulundu. New York temilcisi Elise Stefanik, Biden’ın ellerine kan bulaştığını belirtti ve “Biden başkomutan olmaya uygun değil” ifadesini kullandı. Afganistan’da daha önce görev yapan Indiana temsilcisi Jim Banks de Biden’ı hedef tahtasına koydu ve “Bu trajedinin sorumluluğu tamamen Biden’ın omuzlarında. ABD Başkanı’nın yetersizliği, Amerikan kanının dökülmesi anlamına geliyor. Yaşananlar önlenebilirdi. Bu affedilemez” diyerek tepkisini dile getirdi.

SOSYAL MEDYADA YOĞUN TEPKİ

Eski ABD Başkanı Donald Trump da Biden’a hesap soranlar kervanına katıldı. Hayatını kaybedenler için başsağlığı dileyen Trump, halefini ismini vermeden yaşananlardan sorumlu tuttu ve “Bu trajedinin yaşanmasına asla izin verilmemeliydi. Bu, acımızı daha da artırıyor ve anlaşılmasını daha da zorlaştırıyor” ifadesini kullandı. Sosyal medyada da Biden eleştirilerin odağındaydı. ‘Hemen istifa’ etiketine binlerce tweet atıldı. Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jen Psaki ise Biden’ın istifa etmesi için yapılan çağrıları reddetti. Afganistan’dan çekilme kararının ardından Biden’a verilen güvenoyu, görev süresinin en düşük seviyesine inmişti.

#ABD
#Kabil
#Afganistan
#Taliban
#DEAŞ
#Joe Biden
3 лет назад