|

ABD’li Kongre üyesinden FETÖ yorumu: Mason gibiler

AK Partili vekillerden oluşan heyet, ABD'li Kongre üyeleriyle FETÖ'yü görüştü. Heyetteki isimlerden Ravza Kavakçı Kan, bir Kongre üyesinin FETÖ'ye ilişkin, “Ben onları masonlar gibi bir organizasyon olarak biliyorum” dediğini aktardı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/06/2016 Pazartesi
Güncelleme: 21:27 - 5/06/2016 Pazar
Yeni Şafak

AK Parti milletvekilleri İsmail Emrah Karayel, Sena Nur Çelik, Ravza Kavakçı Kan, Osman Aşkın Bak ile Ali Ercoşkun'dan oluşan heyet, geçen hafta Washington'a bir ziyaret gerçekleştirdi. 15'ten fazla ABD Kongre üyesiyle gerçekleşen görüşmelerde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), ABD'nin terör örgütü PYD-YPG'ye verdiği destek ele alındı. Görüşmelerde vekiller, “ABD'nin PYD'ye verdiği silahların, terör örgütü PKK eliyle Türkiye'de masum vatandaşları öldürmek için kullanıldığını” vurguladı. Vekiller, “ABD'nin dostu olarak bu durumdan ve konunun ilişkilerimize zarar vermesinden endişe duyuyoruz” ifadesini kullandı. FETÖ'nün öncülük ettiği “Türkiye aleyhine olumsuz propagandanın” da ele alındığı görüşmelerde, bu yapının sadece Türkiye için değil, ABD için de bir tehdit olduğu vurgulandı.



KAYDA DEĞER BENZETME

Görüşmelerde, FETÖ yapılanmasındaki kişiler hakkında ABD'de vergi kaçakçılığı, vize yolsuzluğu gibi birçok konuda şikayetlerin olduğu anımsatıldı. Görüşmelere ilişkin değerlendirme yapan İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, ABD'li Kongre üyelerinden bazılarının paralel yapıdan haberdar olduğunu, bir kısmının da kendi verdikleri bilgilerle sorunun boyutlarını anladığını söyledi. Kan, bazı kongre üyelerinin, “Biz onları ılımlı İslam'ı teslim eden kişiler olarak biliyoruz. Bize öyle geliyorlar ve haksızlığa uğradıklarını söylüyorlar” dediklerini aktardı. Kan, “Bir kongre üyesi, 'Ben onları Masonlar gibi bir organizasyon olarak biliyorum' dedi. Mason benzetmesi kayda değer bir ifadeydi” diye konuştu.







  1. Rapor hazırlanacak
  2. Sözde Ermeni soykırımı tasarıları başta olmak üzere Ermeni diasporasının faaliyetlerine karşı da, Türkiye'nin konuya bakışı ABD'li kongre üyelerine aktarıldı. Kongre üyeleri, doğru bilgilendirme için daha sık görüşmek istediklerini ifade etti. Bunun üzerine görüşmelerin daha sık gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca senato üyeleri de Türkiye'ye davet edildi. 5 kişilik heyet, temaslar kapsamında bir rapor hazırlıyor. Hazırlanan rapor, önce AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker'e sunulacak. Eker daha sonra raporu Başbakan Binali Yıldırım'a sunacak. Bu arada vekiller, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde gerçekleştirilen demokratikleşme reformlarının listelendiği “Sessiz Devrim” adlı çalışmanın İngilizce baskısını üyelere hediye etti.
#FETÖ
#Mason
8 yıl önce