|

Ayrılıkçı Luhansk bölgesi Rusya'ya bağlanmak için Putin'e resmi başvuruda bulundu

Rus basını, ''Ayrılıkçıların kontrolündeki Luhansk bölgesi Rusya'ya bağlanmak için Putin'e resmi başvuruda bulundu'' açıklamasında bulundu.

12:31 - 28/09/2022 Çarşamba
Güncelleme: 13:13 - 28/09/2022 Çarşamba
Yeni Şafak
Foto: Arşiv.
Foto: Arşiv.

Rus basını, tek taraflı ayrılıkçı referandumlar sonrası resmi bir başvuru haberini geçti. Buna göre, Rus yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Luhansk bölgesi Rusya'ya bağlanmak için Putin'e resmi başvuruda bulundu.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Ukrayna'nın işgal altındaki 4 bölgesinde referandum süreci sona erdi. Ukrayna yasaları ve uluslararası hukuka aykırı yapılan oylamalardan beklendiği gibi Rusya'ya bağlanma kararı çıktı, gözler Putin'e çevrildi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, cuma günü parlamentoda konuşacak. Rusya liderin, Kırım'dan sonra Ukrayna topraklarının yüzde 15'inin daha ilhak edilmesine onay vermesi bekleniyor.

Putin, önce parlamentodan 4 bölgeyle katılım anlaşması imzalanmasını isteyecek. Bu anlaşmalar, söz konusu bölgelerin adını ve statüsünü, entegrasyon için geçiş dönemini düzenleyecek.

Rusya Anayasa Mahkemesi onaylarsa tüm anlaşmalar parlamentoda oylamaya sunulacak ve son olarak Putin'in imzasıyla yürürlüğe girecek.

#Rusya
#Ukrayna
#Luhansk
2 yıl önce