|

Gülen CIA’ye komşu oluyor

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in, Pensilvanya’dan ayrılarak, Virjinya eyaletine taşınma planı yaptığı belirtildi. Birçok dernek ve vakıfla FETÖ’nün yapılandığı eyaletlerden birisi olan Virjinya, ABD gizli istihabarat servisi CIA’in merkezine de ev sahipliği yapıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 23:17 - 2/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Türkiye'nin FETÖ'nün elebaşısı Fetullah Gülen'in iadesi konusunda son günlerde ABD makamlarına yaptığı baskıyı arttırması nedeniyle Gülen'in ABD içinde yer değiştirmeye hazırlandığı öğrenildi. Türkiye'nin “Üçüncü bir ülkeye kaçabilir” şeklindeki yoğun uyarıları nedeniyle kaçmaya kalkışamayan Gülen'in ilk etapta ABD içinde yer değiştireceği ve gitmek için seçtiği yerin de Washington yakınlarındaki Virjinya eyaleti olduğu belirlendi.



WASHİNGTON'A YAKIN


Gülen'in gitmek için seçtiği Virjinya eyaleti FETÖ'nün dernek ve vakıflarıyla yoğun bir örgütlenmeye sahip. FETÖ'nün Virjinya'da, Amerikan Türk Dostluk Derneği (ATFA), Türk İslam Araştırmaları Enstitüsü, Kuzey Virjinya Eğitim Vakfı, Türk Amerikan Akademisyenler Cemiyeti, Turkuvaz Vakıf, Washington Eğitim Vakfı gibi örgütlenmesi bulunuyor. Washington'a yakınlığıyla dikkat çeken eylaetin bir diğer önemli özelliği ise Amerikan gizli istihbarat servisi CIA'in merkezine de ev sahipliği yapıyor.






PROPAGANDA İMAMI BURADA GÖRÜLMÜŞTÜ


Virjinya, FETÖ'nün önde gelen isimlerini de ağırlayan bir kent. FETÖ'nün önde gelen isimlerinden olan ve ABD'ye kaçan Emre Uslu da son olarak Virjinya'da görüntülenmişti. Örgütün propaganda imamlarından olan Uslu'nun, kırmızı bültenle arandığı halde ABD'de rahatça yaşaması dikkat çekti. Uslu'nun, örgütün önemli finansörlerinden olan eski Bursa İl İmamı İsa Saraç'ın başkanı olduğu Virginia International University'de ders verdiği ve aynı zamanda okuldaki ofisini de FETÖ'nün diğer önemli isimleriyle buluşma merkezi olarak kullandığı belirtiliyor.








#FETÖ
#Fethullah Gülen
#Pensilvanya
#CIA’
7 yıl önce