Hamas'tan garantör ülkelere uyarı: Ateşkes çökmek üzere

04:00, 11/01/2026, Pazar
Yeni Şafak
Hamas'tan garantör ülkelere uyarı: Ateşkes çökmek üzere
Gazze'de ateşkes çökmek üzere.

Hamas, soykırımcı İsrail'in sistematik saldırıları ve kısıtlamalarla çökme noktasına getirdiği ateşkesi korumaları için arabulucu ülkelere çağrı yaptı. ABD, Türkiye, Katar ve Mısır’a gönderilen mesajda Hamas, Refah Sınır Kapısı'nın çift taraflı bir şekilde açılmasını ve ateşkese uyması için İsrail'e baskı yapılmasını istedi.

Hamas Hareketi, işgalci İsrail ordusunun geçtiğimiz çarşamba ve perşembe günleri Gazze’nin çeşitli bölgelerine yoğun saldırılar düzenleyerek katliamlarını sürdürmesinin Gazze’de 10 Ekim’de yürürlüğe giren ateşkesi çökme tehlikesiyle karşı karşıya bıraktığı uyarısını yaptı. Hareket tarafından, ateşkesin arabulucu tarafları olan ABD, Türkiye, Katar ve Mısır’a gönderilen mesajda, İsrail'in Gazze'ye 24 saatten kısa sürede düzenlediği saldırılarda beşi çocuk olmak üzere 14 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, İsrail'in tehlikeli bir tırmanışı tetiklediği ve ateşkes anlaşmasını açık bir şekilde ihlal ettiği vurgulandı. Mesajda, "Bu, ateşkes sürecini kasıtlı olarak bozmaya, anlaşma kapsamındaki taahhütlerden kaçınmaya ve ikinci aşamaya geçişi engellemeye yönelik bir girişimdir" ifadesi kullanıldı. Arabulucu ülkelere, İsrail ihlallerinin ateşkesi çökme tehlikesiyle karşı karşıya bıraktığı uyarısı yapılan mesajda, “İsrail'e bahanelerle yaptığı ihlalleri durdurması için baskı yapma" çağrısı yapıldı. Hamas, arabuluculardan ayrıca, Refah Sınır Kapısı'nın çift taraflı bir şekilde açılmasını istedi.

TOPÇU VE İHA SALDIRILARI DEVAM EDİYOR

Öte yandan, işgalci İsrail ordusu, dün sabaha karşı da Gazze’nin çeşitli bölgelerine hava saldırıları ve topçu atışları gerçekleştirdi. Yerel kaynaklar, bir İsrail savaş uçağının Gazze’nin kuzeyindeki Cibaliye ve güneyindeki Refah'a saldırı düzenlediğini aktardı. İsrail ordusu, 7 Ekim 2023’te Gazze’ye başlattığı soykırım sürecinde 71 bin Filistinliyi katletmişti. İşgalci güç, ateşkesin yürürlüğe girdiği 10 Ekim 2025 sonrası süreçte giriştiği yüzlerce ihlalde, 439 Filistinliyi daha öldürdü.


Gazze'nin seslerini kıstılar
Gündem
Gazze'nin seslerini kıstılar
Çalışan Gazeteciler Günü'nde Filistinli gazeteciler için grafitili anma
Gündem
Çalışan Gazeteciler Günü'nde Filistinli gazeteciler için grafitili anma
Çadır Kent'i vurdu 7’si çocuk 14 kişi öldü
Dünya
Çadır Kent'i vurdu 7’si çocuk 14 kişi öldü
Gazze’deki katliama sessiz kalmadı: Oscar ödüllü Javier Bardem ABD'li şirketin kara listesinde
Gündem
Gazze’deki katliama sessiz kalmadı: Oscar ödüllü Javier Bardem ABD'li şirketin kara listesinde

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026