Hamas'tan Netanyahu'nun Aksa'da Burak Duvarı'na baskın düzenlemesine tepki: Provokatif ve kabul edilemez

19:33, 16/12/2025, Salı
AA
Hamas'tan Netanyahu'nun Aksa'da Burak Duvarı'na baskın düzenlemesine tepki: Provokatif ve kabul edilemez
Arap ve İslam alemine seslenilen açıklamada, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'ya savunmak ve Filistin halkının işgale karşı direnmesine destek sağlamak için harekete geçme çağrısı yapıldı.

Hamas, işgalci İsrail'in Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun el-Burak Duvarı’nda Yahudi ritüelleri yapmasını ve Filistin topraklarını gasbeden İsrailli işgalcilerin Mescid-i Aksa’nın avlularına girmesini, Kudüs’te Yahudileştirmeyi dayatmayı amaçlayan provokatif ve kabul edilemez bir eylem olarak niteledi.

Hamas, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Mescid-i Aksa'da el-Burak Duvarı'nda (ağlama duvarı) Yahudi ritüelleri yapması ve Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin Aksa'nın avlularına girmesini, işgal altındaki Kudüs'te Yahudileştirmeyi dayatmayı amaçlayan "provokatif ve kabul edilemez bir eylem" olarak niteledi.

Hamas'tan yapılan açıklamada, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, "İşgalci hükümetin lideri savaş suçlusu Netanyahu'nun el-Burak Duvarı'nda Yahuri ritüelleri yapması ve yerleşimci çetelerin mukaddes Mescid-i Aksa'nın avlularına baskın düzenlemesi, camiye ve Filistin devletinin başkenti Kudüs şehrine Yahudileştirmeyi dayatma amacıyla yapılan provokatif ve kabul edilemez bir adımdır." ifadesi kullanıldı.

İsrail'in Kudüs ile işgal altındaki Batı Şeria'da Yahudileşme projeleri kapsamında attığı adımların Arap milli kimliğini değiştirmede başarılı olmayacağı ve Filistin halkının bu tür girişimlere karşı duracağı vurgulandı.

Arap ve İslam alemine seslenilen açıklamada, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'ya savunmak ve Filistin halkının işgale karşı direnmesine destek sağlamak için harekete geçme çağrısı yapıldı.

Uluslararası topluma da İsrail'in suçlarını, uluslararası hukuk ve Filistin halkına yönelik ihlallerini durdurmak için siyasi sorumluluğunu üstlenme çağrısında bulunuldu.

Kudüs Valiliğinden yapılan açıklamada, İsrail Başbakanı Netanyahu, eşi ve ABD'nin İsrail Büyükelçisi Mike Huckabee'nin Mescid-i Aksa'daki el-Burak Duvarı'nda Yahudi ritüelleri yaptığını duyurmuştu.

Netanyahu, eşi ve Huckabee'nin eyleminin Müslümanlara yönelik bir kışkırtma olarak değerlendirdiği açıklamada, Mescid-i Aksa'nın mukaddesatının ve uluslararası insancıl hukukun ihlal edildiği ifade edilmişti.


Vaşington’dan Tel Aviv'e öfke patlaması: Beyaz Saray yetkilileri Netanyahu'ya küfürler yağdırdı
Dünya
Vaşington’dan Tel Aviv'e öfke patlaması: Beyaz Saray yetkilileri Netanyahu'ya küfürler yağdırdı
Hamas'tan Af Örgütü'nün raporuna ret: Gerçeği yansıtmıyor
Dünya
Hamas'tan Af Örgütü'nün raporuna ret: Gerçeği yansıtmıyor
Hamas'tan Ben-Gvir'in İzzeddin El-Kassam'ın kabrini yıkma tehdidine tepki: Benzeri görülmemiş bir saldırı
Dünya
Hamas'tan Ben-Gvir'in İzzeddin El-Kassam'ın kabrini yıkma tehdidine tepki: Benzeri görülmemiş bir saldırı
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026