|

Körfezde PKK seferberliği!

ABD Başkanı Donald Trump’ın ‘Münbiç’ten çekiliyoruz’ açıklaması sonrası Suudi Arabistan, BAE, Mısır PKK için seferber oldu. Körfez ülkeleri ve Mısır’dan onlarca asker, istihbarat şefi ve siyasi, bölgeyi ziyaret etti. PKK işgal hattını ziyaret eden son isim Suudi Arabistan’ın Körfez’den sorumlu Bakanı Semir Sabhan oldu.

Yılmaz Bilgen
04:00 - 1/01/2019 Salı
Güncelleme: 00:21 - 1/01/2019 Salı
Yeni Şafak
Suudi Arabistan, BAE, Mısır PKK için seferber oldu.
Suudi Arabistan, BAE, Mısır PKK için seferber oldu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın 'Münbiç'ten çekiliyoruz' açıklaması sonrası Körfez'de PKK seferberliği başladı. Açıklama sonrasında Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır etkisi artarken körfez ülkeleri ve Mısır’dan onlarca asker, istihbarat şefi ve siyasi, bölgeyi ziyaret etti.

PKK işgal hattını ziyaret eden son isim Suudi Arabistan’ın Körfez’den sorumlu Bakanı Semir Sabhan oldu.

ÖZEL TOPLANTI YAPILDI

  • İlk ziyaretini 2017 yılında gerçekleştiren Sabhan, Rakka’nın imarı ile ilgili tüm maliyeti karşılama sözü veren kişi olma özelliği taşıyor. Yeni Şafak, büyük bir gizlilik içerisinde gerçekleşen ikinci ziyarette Sabhan'ın, İneyzat ve Şammar aşiretleri ile ve geçtiğimizde günlerde liderleri katledilen Afedli aşireti temsilcileri ile özel toplantılar gerçekleştirdiği bilgisine ulaştı.

ÖNCE IRAK SONRA SURİYE

Eski Irak Büyükelçisi olan Sabhan, Suriye gezisi öncesi Irak’a uğradı ve aralarında Peşmerge ve PKK temsilcilerinin de olduğu bazı isimlerle toplantı düzenledi.

Şammar Aşireti Üyesi Nakıb Ebu Ali, Suudi bakanın öncelikle 2019 yılında imar ve iskan alanı olmak üzere bölgeye 2 milyar dolardan fazla kaynak ayıracağı sözü verdiğini belirtti. Ebu Ali, “
Bize ısrarla Türkleri bölgeye sokmayın aksi halde 500 yıl Türkleri bölgeden çıkaramazsınız diye telkinde bulundu
” ifadelerini kullandı.
#ABD
#Suriye
#PKK
#Semir Sabhan
5 yıl önce