|

Koronovirüssavar plakayla Roma gezintisi

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınını Avrupa'ya yayan İtalya'da bir adam korunmak için sıra dışı bir yönteme başvurdu. İnsanlarla arasındaki mesafeyi korumak için devasa büyüklükte yuvarlak bir plakayla Roma sokaklarında dolaşan adam ilginç görüntüler oluşturdu.

16:57 - 12/03/2020 Perşembe
Güncelleme: 17:46 - 12/03/2020 Perşembe
Yeni Şafak
İtalyan adamın görüntüleri, sosyal medyada binlerce kişi tarafından paylaşıldı.
İtalyan adamın görüntüleri, sosyal medyada binlerce kişi tarafından paylaşıldı.

Çin'nden dünyaya yayılan koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkeler arasında başı çeken İtalya'da, hayatını kaybedenlerin sayısı 827'ye, vaka sayısı ise 10 bin 590'a yükseldi. Bu sayıya ölenler ve iyileşenler dahil edildiğinde virüs bulaşanların toplam sayısının 12 bin 462 olduğu kaydedildi.

Vaka sayısı her geçen gün artıyor

Ölenlerle vaka sayısının her geçen gün artması, İtalyanları koronavirüsten korunmak için ilginç yöntemlere itti. Daily Mail'in haberine göre, bir adam, insanlarla arasındaki mesafeyi korumak için devasa büyüklükte yuvarlak bir plakayla Roma sokaklarında dolaştı. Sosyal medyada hızla yayılan görüntüler binlerce beğeni aldı.

Tüm ülke karantinada

İtalyan hükümeti, geçtiğimiz günlerde 60 milyon nüfuslu ülkenin tamamının artık koruma alanı olduğunu ilan etmişti. İnsanların hareketliliğini kısıtlayan bu kararnameye göre, artık bir şehirden bir şehre gitmek için sağlık ya da işle ilgili büyük bir aciliyetin olması gerekiyor.

  • 3 Nisan'a kadar geçerli olacak kararname, toplanma yasağı ile müzeler, sinemalar, gece kulüpleri, spor salonları, tiyatrolar, tatil merkezleri gibi yerlerin kapatılmasını, cenaze ve düğün gibi çok katılımlı törenlerin iptalini içeriyor.
#italya
#koronavirüs
#önlem
4 yıl önce