|

Markel darbesi

Almanya''da Merkel''in gücünü kıracak yeni bir parti kuruldu. ''Almanya İçin Alternatif'' partisinin amacı eski para birimi olan Mark''a geçmek

Fatih Aça
00:00 - 16/04/2013 Tuesday
Güncelleme: 23:06 - 15/04/2013 Monday
Yeni Şafak
Markel darbesi
Markel darbesi

Euro bölgesinde yaşanan ekonomik kriz, başından beri Avrupa ekonomilerine yönelik takındığı sert tutum nedeniyle eleştirilen Alman hükümeti için artık bir tehdit kaynağı. Ülkede genel seçimlerin yapılmasına 6 aydan az süre kalmışken, temel politikası Euro''dan çıkarak Mark''a dönmek olan yeni bir parti kuruldu. Almanya için Alternatif (Alternative für Deutschland) adındaki yeni parti Pazar günü Belin''de resmen kuruldu.

ELİTLERİN PARTİSİ

Politik analizciler partinin meclise girebileceğini, Euro bölgesinde yaşanacak her yeni krizin ve ülke dışında Almanya Başbakanı Merkel aleyhinde yapılacak her yeni eylemin oy oranını daha da arttıracağını belirtiyor. ''Elitlerin partisi'' denilen Almanya için Alternatif partisinin en dikkat çeken özelliklerinden biri de kurucularının çok yüksek eğitim durumu. 7000 binden fazla üyesi bulunan partinin, kurucu listesinde yer alanların üçte ikisinden fazlası doktora sahibi.


11 years ago