|

Münbiç’te de savaşacağız

Zeytin Dalı Harekatı ile birlikte bazı kesimlerin kara propagandasına maruz kalan ÖSO’nun komutanlarından Seyif Hikmet, “Bugün TSK ile ÖSO birlikleri Afrin’i gerçek teröristlerden temizliyor. Bu iki ordu yarın Münbiç’te, Fırat’ın doğusunda da kahramanca beraber savaşacak. Bizler ülkemizi kurtarma derdindeyiz. Başka da amacımız yok” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:31 - 1/02/2018 Perşembe
Yeni Şafak
ÖSO’nun komutanlarından Seyif Hikmet
ÖSO’nun komutanlarından Seyif Hikmet

Zeytin Dalı Harekatı ile birlikte yurt içinden ve dışından bazı kesimlerin kara propagandasına maruz kalan Özgür Suriye Ordusu’ndan (ÖSO) eleştirilere cevap geldi. ÖSO Komutanı Seyif Hikmet, Afrin, Münbiç ve Fırat’ın doğusunun terör işgali altında olduğuna dikkat çekti. Hikmet, “Topraklarımızı kurtarmak için savaşıyoruz. ÖSO nasıl ki rejim güçleriyle, DEAŞ ile savaştı ve bugün de terör örgütü PKK/PYD ile de savaşını veriyor” diye konuştu.

TSK İLE ÖSO YAN YANA OLACAK

ÖSO’ya yapılan “terörist” benzetmesine tepki gösteren Hikmet, “Terörist teröristi öldürmez. Bugün TSK ile ÖSO birlikleri Afrin’i gerçek teröristlerden temizliyor. Bu iki ordu yarın Münbiç’te, Fırat’ın Doğu’sunda da kahramanca beraber savaşacak. Bizler ülkemizi kurtarma derdindeyiz. Başka da amacımız yok” dedi.

VATANIMIZI KURTARIYORUZ

Hikmet, ÖSO’nun gerçek Suriye halkından oluşan bir ordu olduğuna dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti: “ÖSO’nun askerleri bu topraklarda doğan, bu topraklarda geçimini sağlayan ve bu topraklar içinde yaşayan kesimlerin birleşiminden oluşuyor. Yani bu toprakların sahipleri ne Esed, ne İran, ne PKK/PYD, ne DEAŞ, ne Rusya, ne ABD. Bu toprakların gerçek sahipleri biziz. Bugün ÖSO’yu oluşturan insanların 2011 yılına kadar kimisi fırıncı, kimisi çiftçi, kimisi esnaftı. Şimdi bu kişiler bir araya gelerek vatanını kurtarmak için savaşıyor.”

OMUZ OMUZA CEPHEDE SAVAŞIYORUZ

ÖSO’nun Suriye’nin asıl gücünü oluşturduğunu ifade eden Hikmet, “Şu anda en büyük Suriyeli insan sayısı bizde ve en büyük güç yine bizim elimizde. Suriye’nin asıl sahipleri biziz. Zaten Suriye devrimini ÖSO yani bizler başlattık” ifadelerini kullandı. Hikmet, “Bir asır öncesine kadar nasıl ki Osmanlı ordusu içinde dünyaya karşı beraber savaştıysak bugün de yine aynı şekilde terör örgütü PKK/PYD ve onun işbirlikçisi devletlere karşı Afrin’de yine TSK ile omuz omuza savaşımızı veriyoruz” diye konuştu.

#Afrin
#Münbiç
#Seyif Hikmet
6 yıl önce