|

Taha Yasin Ramazan idam edildi

Aa
00:00 - 20/03/2007 Salı
Güncelleme: 09:38 - 20/03/2007 Salı
Yeni Şafak
Taha Yasin Ramazan idam edildi
Taha Yasin Ramazan idam edildi

Irak'ın idam edilen eski Devlet Başkanı Saddam Hüseyin ile aynı cezaya çarptırılan yardımcısı Taha Yasin Ramazan'ın idam edildiği bildirildi.


Irak Başbakanı Nuri el Maliki'nin bürosundan adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili Duceyl katliamından sorumlu tutulanlar arasında yer alan Ramazan'ın saat 02. 05'te idam edildiğini belirtti.

Taha Yasin Ramazan, Saddam Hüseyin ve diğer 6 Baas yetkilisiyle birlikte 148 kişinin öldüğü Duceyl katliamı davasında yargılanmış, Kasım ayında suçlu bulunarak müebbet hapse mahkum olmuştu. Yüksek Mahkeme, Ramazan hakkında verilen müebbet hapis cezasını hafif bularak itiraz etmiş, alt mahkemeden kararı yeniden değerlendirmesini istemiş ve Ramazan hakkında idam cezası verilmişti.



'AİLESİNİ ARADI VE ÖLÜMDEN KORMADIĞINI SÖYLEDİ'

İnsanlığa karşı suç işlediği gerekçesiyle idama mahkum edilen Ramazan'ın infazı, Irak savaşının 4. yıldönümünde gerçekleştirildi.


Bu arada Ramazan'ın avukatı Badie Aref, idamdan önce ailesini araması için Ramazan'a izin verildiğini açıkladı. Aref, idam sırasında Ramazan'ın sakin ve kendine hakim olduğunu belirterek, ailesi ve arkadaşlarından kendisine dua etmelerini istediğini ve ölümden kormadığını dile getirdiğini söyledi.

Öte yandan Saddam Hüseyin 30 Aralık tarihinde, yardımcıları Barzan İbrahim El Tikriti ve Awad Ahmed El Bandar ise 15 Ocak'ta idam edilmişti.

17 yıl önce