|

Ayda 990 liraya kredi

Konut kredi faizleri son zamanların en merak edilen konuların başında geliyor. Ev almak isteyen ama banka kredi faizlerinden dem vurup alamayan vatandaşlar 2018 konut kredi faiz oranlarını öğrenmek istiyor. Başbakan Binali Yıldırım da konut kredisi faizi ile ilgili açıklama yaptı ve "Ziraat Bankası konut sektöründe stokları azaltmaya yönelik bir kampanya başlatacak" dedi. 2018 konut kredi faizi oranı kaç, konut kredisi faizleri ne kadar? Detaylar haberimizde.

Yeni Şafak
14:59 - 8/05/2018 Salı
Güncelleme: 15:14 - 8/05/2018 Salı
Yeni Şafak
Haftasonu Bakanlar Kurulu kararı ile KDV ve tapu harcının düşürülmesinin ardından, şimdi de konut alıcısının en büyük sorunu olan konut kredisi faiz oranları bir kampanya ile düşürülüyor.
Haftasonu Bakanlar Kurulu kararı ile KDV ve tapu harcının düşürülmesinin ardından, şimdi de konut alıcısının en büyük sorunu olan konut kredisi faiz oranları bir kampanya ile düşürülüyor.

"2018 Konut kredisi faiz oranı kaç?", "2018 Konut kredisi faiz oranı ne kadar olacak?", "Konut kredisi faiz oranları düşecek mi?" soruları merak konusu oldu. Vatandaşlar internet arama motorlarından 2018 konut kredisi faiz oranlarını araştırıyor. Başbakan Binali Yıldırım Ziraat Bankası'nın konut sektöründe stokları azaltmaya yönelik bir kampanya başlatacağını duyururken, bankacılık kaynakları Ziraat Bankası ve sektörün önde gelen bankalarının da yer alacağı bir eylem planının bir kaç gün içinde açıklanacağını ve konut kredisi faiz oranlarının yüzde 1 civarına indirileceğini söyledi.

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI YÜZDE KAÇ OLACAK?

Konutta KDV ve tapu harcını düşüren hükümet, şimdi de bir kampanya ile konut kredisi faiz oranlarını yüzde 0.99'a çekiyor. Başbakan Yıldırım'ın duyurduğu ve kamu bankalarının başlatacağı kampanyaya, özel bankaların da destek vermesi bekleniyor. Konut sektörünü yeniden canlandırmak için hükümetten arka arkaya büyük adımlar geliyor. Haftasonu Bakanlar Kurulu kararı ile KDV ve tapu harcının düşürülmesinin ardından, şimdi de konut alıcısının en büyük sorunu olan konut kredisi faiz oranları bir kampanya ile düşürülüyor. İşte konut kredisi faiz oranları

KDV HARİCİ İNDİRİM VAR

Cumartesi günü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla konut teslimlerinde uygulanan yüzde 18'lik KDV oranı ise 31 Ekim'e kadar yüzde 8'e, tapu harcı oranı da binde 20'den binde 15'e düşürüldü. Düşen tapu harcı oranı, sadece konut ve işyeri alımlarında geçerli olacak, arsa ve arazi alımlarında ise geçerli olmayacak. Düzenlemeyle 300 bin liralık bir evin tapu masrafı 12 bin liradan 9 bin liraya düşecek. 600 bin liralık bir konutta ise KDV indirimi 60 bin lira olacak.

2018 KONUT KREDİ FAİZİ NE KADAR?

Bu hafta başlaması planlanan yeni kampanyada konut kredisi faizlerinin yüzde 0.99'a indirilmesi, vadenin ise 120 ay olması bekleniyor. Mevcut durumda konut kredisi faizleri yüzde 1.23 civarında bulunuyor. Söz konusu kampanya ile konut sektöründe satışların canlandırılması, stokların eritilmesi hedefleniyor. Kampanyaya Ziraat Bankası'nın yanı sıra Halk Bankası, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım'ın da katılacağı öğrenildi. Özel sektör bankalarının da elini taşın altına koyacağı belirtiliyor.

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI KAÇ?

Konut kredisi faiz oranları 2017 yılı itibariyle yüzde 1,15 ile yüzde 1,66 arasında değişiyor. En düşük faiz oranı Ziraat Bankası'nda. Bu rakamı yüzde 1,16 ile Halkbank takip ediyor. Özel bankalarda en düşük oran yüzde 1,20; en yüksek oran ise yüzde 1,66 civarında. 100 bin liralık kredi çeken bankalara ayda en düşük bin 541 lira öderken; en yüksek bin 927 lira veriyor. Eğer faiz oranları yüzde 0,99'a düşerse 100 bin liralık kredide bankaya ayda ortalama 990 lira ödeme yapılacak.

#Konut kredisi
#Banka
#Faiz
#2018
#Binali Yıldırım
6 yıl önce