|

Devlerin yeni rotası Urfa

Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı AYMOD kapılarını İstanbul'da açtı. Toplam 59 ülkeden alım heyetinin ağırlandığı fuarın açılışında konuşan Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Süleyman Gürsoy, hükümetin teşvikleri sonrası Şanlıurfa’da yeni fabrikalar kurulmaya başlandığını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 06:10 - 6/04/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Devlerin yeni rotası Urfa
Devlerin yeni rotası Urfa

Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı (AYMOD), CNR EXPO Yeşilköy’de kapılarını açtı. Dünyanın en büyük fuarı olma hedefiyle yoluna devam eden ve bu yıl kapılarını 57. kez açan fuarda, yerli-yabancı Bin 500’ün üzerinde marka 2017-18 Sonbahar-Kış sezonu ayakkabı ve saraciye modellerini ilk kez görücüye çıkardı. Toplam 59 ülkeden alım heyetinin ağırlandığı fuarda, klasikten moderne, babetten çizmeye, çantadan cüzdana, bavuldan kemere kadar çok sayıda ürün ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Fuarda Çanakkale Savaşı’ndan kalan 100 yıllık deri çizme, 80’li yılların efsane dizisi Kara Şimşek’ten esinlenerek hazırlanan 'ışıklı ayakkabı'ya kadar çok sayıda ürün ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.


AYAKKABILAR RENKLENDİ

Fuarda renkli ayakkabılar dikkat çekti. Cabani Ayakkabı Yönetim Kurulu Üyesi Cem Kubilay Kaban, 2017 yazına renkli ayakkabılar ile girildiğini söyledi. Yeni yılda ayakkabılara renk geldiğini ifade eden Kaban " Bu yıl erkekte lacivert ayakkabı ve renkli taban moda. Kadınlarda ise kısa botlar, zımbalı, kemerli aksesuarlı botlar revaçta" dedi.



Kara Şimşek Michael Türk ayakkabısı giydi

Fuarda bir başka dikkat çeken ürün ise 1982-1986 yılları arasında yayınlandığı dönemde sevilen efsane televizyon dizisi Kara Şimşek’in oyuncusu David Hasselhoff için özel tasarlanan ayakkabılar oldu. Kara Şimşek dizisinin konuşan arabası Kitt’ten esinlenerek hazırlanan ışıklı ayakkabılara, özellikle 35 yaşın üzerindeki erkekler yoğun ilgi gösterdi.

  • İstanbul Yeşilköy'deki CNR Expo'da düzenlenen fuarda bin 500’ün üzerinde yerli ve yabancı marka ürünlerini sergiliyor. 2017-18 Sonbahar/Kış sezonu ayakkabı ve saraciye modellerini ilk kez sergiledi.
ZARA, H&M yer bakıyor
Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı

Süleyman Gürsoy, Türkiye ayakkabı sektörünün hedef pazarının Avrupa olduğunu söyledi. Gürsoy, “Fuarda Avrupa pazarına ağırlık verdik. Bizzat Almanya’daki müşterilerimizi ziyaret ederek, fuara gelmelerini sağladık” dedi. Ayakkabıda bu yıl 1 milyar dolar ihracat hedeflediklerini belirten Gürsoy "Hükümetimiz bunun için çok güzel teşvikler veriyor. Şanlıurfa’da bu anlamda fabrikalar kurulmaya başladı. Zara, H&M gibi dünya markaları aradıkları üreticileri Urfa’da bulacak" dedi.

Çanakkale Savaşı’ndan kalan 100 yıllık çizme

Fuarda büyük ilgi gören ürünleri arasında, Çanakkale Savaşı sırasında bir Türk eri ve Türk subayının giydiği 100 yıllık çizme ve ayakkabı bulunuyor. Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği standında sergilenen ayakkabıların yanında, yine aynı dönemden kalma Kur’an da beğeni topladı.

#Fuar
#Ayakkabı
#Moda
7 yıl önce