|

Koç’tan temettü kararı

Koç Holding'in 53. Olağan Genel Kurulu dün İstanbul'da yapıldı. Nakkaştepe'deki Holding merkezinde yapılan toplantıya katılan Koç Ailesi, Koç Holding üst yönetimi ve hissedarlarıyla 2016 yılı Faaliyet Raporu paylaşıldı ve Yönetim Kurulu Raporu okundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/03/2017 Cuma
Güncelleme: 02:55 - 31/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Koç’tan temettü kararı
Koç’tan temettü kararı

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, Faaliyet Raporu'nda, dünya ve Türkiye'deki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



ORTAKLARA 826 MİLYON TEMETTÜ ÖDEYECEK


Genel Kurul'da Koç Holding'in 2016 yılı karından 826 milyon 449 bin 174,50 liranın temettü olarak dağıtılmasına ve pay sahiplerine 1,00 lira nominal değerli pay için yüzde 32,59 nispetinde 0,3259 lira brüt, yüzde 27,7134 nispetinde net nakit temettü ödenmesine karar verildi. Ödeme tarihi ise 6 Nisan 2017 olarak kararlaştırıldı.



DEĞER YARATMAYA DEVAM


Rahmi Koç, Topluluk olarak her zaman Türkiye'nin sahip olduğu güçlü demografik altyapı, dinamik ve girişimci iş dünyası, eğitimli ve özverili işgücü ve cazip coğrafi konum sayesinde dünyanın önde gelen ekonomilerinden biri olacağına inandıklarını söyledi. Bu özelliklerin yarattığı yüksek potansiyele olan inançla tüm belirsizliklere karşın son 5 yıldır hız kesmeden devam ettikleri yatırımlar sayesinde, bu zorlu dönemlerden alınlarının akıyla çıkmayı başardıklarını ifade eden Rahmi M. Koç, “Bundan sonra da önümüzdeki fırsatları ve tehditleri analiz ederek, ülkemize ve hissedarlarımıza yarattığımız değeri artırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.



90 YILLIK BAŞARI TABLOSU


Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç ise Faaliyet Raporu'ndaki değerlendirmesinde, 2016 yılının Koç Topluluğu açısından farklı bir anlam ve önemi olduğuna işaret etti. Ömer Koç, “Belirsizliklerin ve çalkantıların arttığı 2016 yılında da Topluluk olarak kararlılıkla ve cesaretle yeni yatırımlar yapmaya, istikrarlı büyümeye devam ettik. Geçen yılın hemen başında sevgili ağabeyim Mustafa Koç'u hiç beklenmedik bir şekilde kaybetmenin derin acısını ve şokunu yaşadık. Bu vesileyle, kendisini sevgi, özlem ve rahmetle bir defa daha anıyorum” dedi.



#Koç Holding
#Rahmi Koç
7 yıl önce