|

Krizkolik yaşıyorduk

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, AK Parti dönemine kadar Türkiye’de sürekli kriz yaşandığını söyledi. Polat, “Krizkolik olmuştuk. Sonra niye kriz olmuyor diye şaşırmaya başladık. Son 15 yılda ülkede ivme hep yukarı çıktı. Şu an yavaşladı ama referandum sonrası çıkış hızlanır” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 06:41 - 30/03/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Adnan Polat
Adnan Polat

İnşaat sektörünün 60 yıllık deneyimli ismi Adnan Polat, referandum sonrası Türkiye'de ekonomik büyümenin yeniden hızlanacağını söyledi. Birçok ihtilal gördüğünü belirten Polat, “60 ihtilalinde çocuktum. Sonra 80 ihtilalini gördüm. Ardından birsürü ekonomik krizlerle mücadele dönemi başladı. Anayasa kitapçığı, ikiz kule, deprem, hepsi birer kriz olarak yansıdı. Öyle ki AK Parti dönemine kadar krizkolik olmuştuk. Sonra yaşanan her olumsuzlukta kriz olacak diye düşünürken kriz olmuyordu ve neden kriz olmadığına şaşırır olduk. Türk ekonomisi 15 senede sürekli büyüme dönemi yaşadı. Ondan önce bir büyüyor ve krizlerle yeniden geriye gidiyorduk. Son dönemde büyümemiz yavaşladı ama aşağıya inmedi. Referandum sonrasında ise ekonomimiz yine yukarı yönlü hızlı hareket edecektir” dedi.



Fiyatlar yüzde 25 ucuz


Bunca yıllık meslek hayatında gayrimenkule bu denli kolay erişim imkanına da ilk kez ulaşıldığına vurgu yapan Polat, konutların şu an yüzde 25 daha ucuz olduğunu kaydetti. Bunun gerekçesi olarak ise inşaat firmalarının lansman sonrası fiyatları artırmaması ve döviz kurlarında yaşanan artış olarak özetlendi. Polat, 500 bin liralık liralık bir evin dolar döviz kuru düşükken de 500 bin lira olduğunu dolar kuru yükselince de 500 bin lira olduğunu söyledi.



Gurbetçi ev alacak


Ödeme planları ve düşük vade seçeneklerinin de hiçbir dönemde böyle cazip olmadığını belirten Adnan Polat, “Yabancı satışlarında ve gurbetçi satışlarında önümüzdeki süreçte ciddi bir artış bekliyorum. Bu fiyatlar özellikle dövizi bozup konut alacaklar için çok cazip. Düşük faiz ve uzun vade seçenekleri de gayrimenkule olan talebi artırıyor” ifadelerini kullandı.


#İnşaat sektörü
#Adnan Polat
#Polat Holding
#AK Parti
7 yıl önce