|

Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin: 3600 ek gösterge çalışması tamam

Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, merakla beklenen 3600 ek gösterge için bakanlık içinde oluşturulan kurulun çalışmalarını tamamladığını söyledi. Bilgin konuyla ilgili diğer bakanlıklar ve Memur-Sen ile görüşüleceğini açıkladı.

Nur Banu Aras
00:00 - 1/12/2021 Çarşamba
Güncelleme: 00:05 - 1/12/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
Daha önce ertelenen Kamu Personel Danışma Kurulu,
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında çevrim içi toplandı.
KPDK’da sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi,
3600 ek göstergenin kapsamı
ve maaşlardaki vergi kesintileri başta olmak üzere kamu çalışanlarını ilgilendiren konular gündeme geldi.

ÖNCELİKLİ MESELE 3600 EK GÖSTERGE

Bakan
Vedat Bilgin
burada yaptığı konuşmada, “Geçtiğimiz dönemde yaptığımız toplu sözleşmeler, günün şartları içerisinde toplumsal kabul gördü. O sözleşme içerisinde yerine getirilecek konular var.
Bunların başında 3600, sözleşmeliler, emeklilerin hayat şartlarının iyileştirilmesi geliyor. Önceliğimiz bugün 3600 meselesi.
Kamu personelinin, kamuda çalışırken aldığı maaşı, sahip oldukları hayat tarzını emekli olduktan sonra kaybetmeleri çok ciddi bir sorun. Bu emeklilik sistemimizin ve ek gösterge mekanizmasını yeniden düzenlenmesini gerektiren bir soruna işaret ediyor” ifadelerini kullandı.

SIRADA SÖZLEŞMELİ PERSONELLER VAR

Toplu sözleşmenin, bunu iyi niyet ifadesi olmaktan çıkartıp, çözülmesi gereken bir mecburiyet haline getirdiğini aktaran Bakan Bilgin, “Bakanlık içerisinde bir kurul oluşturduk, o çalışmalarını tamamladı. Şimdi diğer bakanlıklarla olan görüşmelerimiz devam ediyor. Tabii bunun bir de sosyal tarafların katılımıyla ele alacağız, bu sorunu da çözeceğiz” dedi.

Kamuda çok farklı statülere bağlı çalışma biçimlerinin olmasının ciddi bir sorun olduğunu belirten Bilgin, “Biz burada sözleşmeli personeli önemli buluyoruz. Bu tamamladıktan sonra ilgili diğer bakanlıklarla bir araya gelerek 3+1 diye bilinen çerçeve içerisinde onların kadro haklarını kazanması için de gereğini yapacağız. O çalışmayı da 3600 ardından tamamlayıp, yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

Sorunları piyasa mekanizmasıyla çözeriz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik
Bakanı Vedat Bilgin
, Türkiye’nin üretim yapısıyla büyüdüğünü bildirdi. “Döviz kurundaki dalgalanmalar parasal olaylardır” diyen Bilgin, “Ekonomi sadece parasal bir olay değildir. Türkiye’nin bu parasal süreci yöneten kurumları da bunun farkındadır. Bununla ilgili serbest piyasa mekanizmasının içerisinde gerekli düzenlemeleri yapacaktır. Kimse Türkiye’nin piyasa mekanizmasını terk edip, kapalı ekonomiye geçecek gibi boş söylemlere inanmasın. Türkiye piyasa mekanizmasını işleterek bu sorunları çözecektir” dedi.
#​Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı
#Vedat Bilgin
#3600 ek gösterge
#KPDK
2 yıl önce