|

Turizmde koridor açılımı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yurt geneline yayılan turizm koridorları oluşturacak. Çalışma ile inanç, yayla, kış turizmi gibi tematik destinasyonlar oluşturacak. Bakanlık, dünyada en fazla turist çeken 5 ülke arasında yer almayı hedefliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:40 - 30/05/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Deniz, kum, güneş turizminin yanı sıra yurt genelinde alternatif turizm noktaları kurulacak.
Deniz, kum, güneş turizminin yanı sıra yurt genelinde alternatif turizm noktaları kurulacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı yeni dönemde turizmde turist sayısını artıracak yeni projeleri uygulamaya geçirecek. Deniz, kum, güneş turizminin yanı sıra yurt genelinde alternatif turizm noktaları kurulacak. Bu kapsamda turizmde kalite güvence sistemi kurarak turizmin her kademesi ve bütün çeşitleri için yüksek standartlar belirlenecek. Turizm bölgeleri arasındaki farklara göre politikalar belirlenerek 50 milyon turist hedefiyle dünyada en fazla turist çeken 5 ülke arasındaki yer hedeflenecek.

6 KORİDORLU TURİZM

Bakanlık turizmde ‘turizm koridorları’ dönemini başlatıyor. Anadolu’nun tarihi yapısına göre 6 farklı yol güzergahı belirleyen Bakanlık yeni dönemde ‘kış koridoru’, ‘inanç turizmi koridoru’, ‘İpek Yolu turizmi koridoru’, ‘zeytin koridoru’, ‘Batı Karadeniz kıyı koridoru’ ve ‘yayla koridoru’ olmak üzere tematik turizm güzergâhları oluşturacak.

ANADOLU KRALLIKLARINA FİLM DESTEĞİ

Öte yandan Bakanlık, Frigya, Kapadokya, Hitit, Troya, Aphrodisias, Söğüt, Göller Bölgesi ve GAP gibi dünya tarihindeki önemli krallıkların, imparatorlukların yaşadığı bölgelerde de kültür, termal ve doğa temalı turizm gelişim bölgeleri oluşturacak. Bu kapsamda bakanlık söz konusu yönetimleri konu edinen filmlere de hem maddi hem de krallıkların hüküm sürdüğü topraklarda çekim için yer tahsisi sağlayacak. Böylece filmler sayesinde dünyanın her yerinde Türkiye’nin tanıtımı yapılmış olacak.

OTELLER BÖLGE MİMARİSİNE GÖRE İNŞA EDİLECEK

Yeni açılacak olan turizm koridorlarında yeni konaklama yerlerine de düzenlemeler getirilecek. Koridor güzergahında inşa edilecek olan oteller modern, bölge mimarisine uygun ve doğru konumlarda yapılması sağlanacak. Bu sayede bölgeyi gezmeye gelen turist yeme içmeden konaklamaya kadar o dönemin veya o bölgenin yaşantısına uygun olarak o atmosferi yaşayacak.


Antalya düğün turizmine göz dikti

Antalya'da düzenlenen ve 60 ülkeden 300 organizasyon şirketi temsilcisinin katıldığı, Uluslararası Toplantı ve Düğün Turizmi Forumunun (International MICE&Wedding Forum-IMWF) açılışı gerçekleştirildi. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Belek Turizm Bölgesindeki bir otelde gerçekleştirilen forumun açılışında, Türkiye'nin misafir odası, Akdeniz'in incisi Antalya'nın, dünyada en çok bilinen turizm destinasyonlarından biri olduğunu söyledi. Karaloğlu, IMWF'nin Antalya'da yapılmasını da çok önemsediklerini bildirdi. Kentin aynı zamanda ciddi bir tarihi zenginliği bulunduğunu ifade eden Karaloğlu, forumun yapıldığı otele 30 kilometrelik çapta en az 5-6 antik şehir ve antik tiyatroyu gezme imkanı bulunduğunu dile getirdi.

#Antalya
#Turizm
6 yıl önce