|

Galatasaray Bursaspor maç özeti izle! Gomis gol krallığına koşuyor

Son 18 resmi maçta sahasında yenilmeyen Galatasaray kendi evinde karşılaştığı Bursaspor'u Gomis'in hat-trick yaptığı maçta 5-0 yendi. Galatasaraylı futbolcu Gomis, Bursaspor karşısında 3 gol birden atarak ligdeki gol sayısını 20'ye çıkardı. Sarı-kırmızılı oyuncu Rodrigues, son 7 maçta 4 gol attı. İşte kaçıranlar veya yeniden izlemek isteyenler için Galatasaray Bursaspor maç özeti.

Yeni Şafak
08:36 - 24/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 08:50 - 24/02/2018 Cumartesi
AA
Süper Lig'de evinde Bursaspor ile karşılaşan Galatasaray, rakibini 5-0 yendi.
Süper Lig'de evinde Bursaspor ile karşılaşan Galatasaray, rakibini 5-0 yendi.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında konuk ettiği Bursaspor'u 5-0 yendi. Büyük bir coşkuyla başlayan maçta Galatasaray maçın başında öne geçti. Bursaspor'un yediği kırmızı kart sonrası da ipleri eline alan sarı kırmızılı takım, maçta üstünlüğünü kurdu ve maçtan 5-0'lık galibiyetle ayrıldı. Bizler de kaçıranlar veya yeniden izlemek isteyenler için Galatasaray Bursaspor maç özetini hazırladık.

Galatasaray Bursaspor maçı nasıl izlenir?

Sizlere sunacağımız bağlantılar üzerinden doğrudan maç özetine ulaşabileceksiniz. Maçın önemli anlarını ve pozisyonlarını görebileceksiniz.

Süper Lig'de lider kim?

Süper Lig'de liderlik sıralaması için sizlere özel hazırladığımız puan durumunu inceleyebilirsiniz.


Galatasaray'dan farklı galibiyet

Türk Telekom Stadı'nda oynanan maçın 11. dakikasında Bafetimbi Gomis'in attığı golle öne geçen sarı-kırmızılı ekip, 42. dakikada Garry Rodrigues'in golüyle farkı 2'ye çıkardı. Sarı-kırmızılı ekip, müsabakanın ilk yarısını 2-0 önde tamamladı.

Galatasaray, 49. dakikada Serdar Aziz'in golüyle maçta 3 farklı üstünlük yakaladı. Etkili oyununu sürdüren sarı-kırmızılı ekip, 72. dakikada Gomis ile bir gol daha buldu. Sarı-kırmızılı takım mücadelenin 90 3. dakikasında Gomis'in attığı golle sahadan 5-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Galatasaray bu skorla ligdeki puanını 47'ye taşıdı ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.


- Galatasaray'ın sahasında bileği bükülmüyor

Galatasaray, sahasında oynadığı son 18 resmi maçta rakiplerine yenilmedi.

Sahasındaki son yenilgisini geçen sezonun 30. haftasında Kasımpaşa karşısında yaşayan Galatasaray, daha sonra çıktığı 18 resmi maçtan 16 galibiyet ve 2 beraberlikle ayrıldı.

Galatasaray, evinde oynadığı son 14 lig maçında ise 13 galibiyet ve bir beraberlik aldı.


- Gomis'ten 3 gol birden

Galatasaray'ın Fransız santrforu Bafetimbi Gomis, Bursaspor karşısında "hat trick" yaptı.

Sezon başında kadroya katılan Gomis, bu sezon forma giydiği 22. lig maçında 20. golünü kaydetti.

Bursaspor karşılaşması öncesinde 17 golü bulunan Gomis, gol krallığı yarışında Trabzonsporlu Burak Yılmaz ile zirveyi paylaşıyordu. Deneyimli futbolcu, Bursaspor ağlarını 3 kez sarsarak Burak'ı geride bıraktı.


- Rogrigues durdurulamıyor

Galatasaraylı futbolcu Garry Rodrigues'in son haftalardaki çıkışı sürüyor.

Fatih Terim'in teknik direktörlüğe gelmesinin ardından performansında yükselişe geçen Rodrigues, son 7 lig maçında 4 gol attı.

Rodrigues, sezonun 17. haftasındaki Göztepe maçıyla başlayan süreçte 5 golün de pasını verdi.

Bursaspor maçında sarı-kırmızılı ekibin ikinci golünü kaydeden Rodrigues, bu sezonki gol sayısını 5'e çıkardı. Sarı-kırmızılı futbolcu, Gomis'in ilk ve üçüncü golünde de pası veren oyuncu oldu.

Öte yandan, eski takımı Bursaspor karşısında Galatasaray'ın üçüncü golünü atan Serdar Aziz, bu sezon ilk kez fileleri havalandırdı. Serdar'ın golden sonra sevinmemesi dikkati çekti.

- Eren, sahada 40 saniye kalabildi

Sarı-kırmızılı ekibin golcü oyuncusu Eren Derdiyok, oyuna girmesinden yaklaşık 40 saniye sonra sakatlandı.

Mücadelenin 76. dakikasında Selçuk İnan'ın yerine oyuna dahil olan Eren, girdiği ilk pozisyonda, Belhanda'nın üzerine düşmesi sonrasında sol ayağından sakatlandı. Sedye ile kenara alınan Eren, mücadeleye devam edemedi.

Üç oyuncu değişiklik hakkı da dolan Galatasaray, yaklaşık son 15 dakikayı 10 kişi tamamladı.


- Donk, sevinirken sakatlandı

Galatasaray'ın Hollandalı oyucusu Ryan Donk, takımının bulduğu 3. golde sevinirken sakatlandı.

Serdar Aziz'in 49. dakikada bulduğu gole sevinen Donk, bu sırada takım arkadaşı Younes Belhanda ile çarpıştı. Yüzüne darbe alan Donk, 54. dakikada yerini Yasin Öztekin'e bıraktı.

- Galatasaray, direklere takıldı

Galatasaray'da mücadelenin ilk yarısının son bölümünde üst üste iki top direkten döndü.

Karşılaşmanın 40. dakikasında Selçuk İnan'ın soldan kullandığı faulde savunmaya gelen Sinan Bakış'ın ters vuruşunda top üst direkten oyun alanına geldi.

Pozisyonu takip eden Sofiane Feghouli'nin sağdan ortasında ise altıpas gerisinde topu alan Serdar Aziz'in şutundan meşin yuvarlak yan direğe çarparak oyun alanında kaldı.

- Ev sahibi takımın özel misafiri

Sakarya Karasu'da yaşayan, Ankara'da tedavi gören Akut Miyeloid Lösemi (AML) hastası Ayas Emin Derin, Galatasaray-Bursaspor maçını kendisi ve ailesi için hazırlanan özel locada izledi.

Futbolculardan Ahmet Çalık'ın desteğiyle statta ağırlanan 4 yaşındaki Ayas Emin Derin ve ailesinin, Galatasaray'ı canlı izleme hayali gerçek oldu. Ayas Emin'e ayrıca isminin yazılı olduğu forma hediye edildi.

- Bursaspor'un galibiyet hasreti

Bursaspor, galibiyet hasretini Galatasaray karşısında da dindiremedi.

Süper Lig'de son galibiyetini 14. haftada 3 Aralık 2017'de Atiker Konyaspor deplasmanında alan yeşil-beyazlı ekip, sonrasında çıktığı 9 maçı da kazanamadı.

Bursa temsilcisi, bu maçlarda 3 beraberlik alırken, 6 karşılaşmayı kaybetti.

- Yeşil-beyazlılar 10 kişi kaldı

Bursaspor, mücadelenin 38. dakikasında 10 kişi kaldı.

Savunmada topu alan William Ekong, Younes Belhanda'nın baskısıyla karşılaştı. Belhanda, rakibiyle girdiği ikili mücadelede yerde kalınca hakem Bülent Yıldırım, faul gerekçesiyle oyunu durdurdu. Yıldırım, Ekong'a doğrudan kırmızı kart gösterdi.

#Bursaspor
#Galatasaray
#Spor Toto Süper Lig
#Maç özeti
6 yıl önce
default-profile-img