Tayvan'da tayfun felaketi: Üç kişi öldü 690 kişi yaralandı

22:10, 02/11/2024, Cumartesi
AA
Tayvan'da tayfun felaketi: Üç kişi öldü 690 kişi yaralandı

Kong-rey Tayfunu'nun vurduğu Tayvan'da şimdiye kadar 3 kişinin öldüğü, 690 kişinin yaralandığı bildirildi. Tayfunun maddi hasara sebep olduğu 10 bin 831 vaka açıklandı.

Tayvan ajansı CNA'nın haberine göre, Acil Durum Operasyon Merkezi (CEOC), tayfunun maddi hasara sebep olduğu 10 bin 831 vakanın bildirildiğini açıkladı.


Nantou ilinde kara yolunda devrilen bir ağacın çarptığı küçük kamyonette seyahat eden 56 yaşındaki yabancı uyruklu bir kadın hayatını kaybetti.

Tayvan ajansı CNA'nın haberine göre, Acil Durum Operasyon Merkezi (CEOC), tayfunun maddi hasara sebep olduğu 10 bin 831 vakanın bildirildiğini açıkladı.Nantou ilinde kara yolunda devrilen bir ağacın çarptığı küçük kamyonette seyahat eden 56 yaşındaki yabancı uyruklu bir kadın hayatını kaybetti.

Başkent Taipei'de motosiklet kullanan 48 yaşındaki bir kişi de devrilen elektrik direğinin çarpması sonucu yaşamını yitirdi.


Üçüncü can kaybının ise Taoyuan şehrinde inşaat platformundan düşen bir göçmen işçi olduğu belirtildi.

Başkent Taipei'de motosiklet kullanan 48 yaşındaki bir kişi de devrilen elektrik direğinin çarpması sonucu yaşamını yitirdi.Üçüncü can kaybının ise Taoyuan şehrinde inşaat platformundan düşen bir göçmen işçi olduğu belirtildi.

Tayfunun neden olduğu şiddetli fırtına ve seller nedeniyle çeşitli illerde 690 kişi yaralandı. Tayfundan zarar görenler için kurulan 10 acil durum barınağında halen 155 kişinin bulunduğu kaydedildi.



Tayfunun neden olduğu şiddetli fırtına ve seller nedeniyle çeşitli illerde 690 kişi yaralandı. Tayfundan zarar görenler için kurulan 10 acil durum barınağında halen 155 kişinin bulunduğu kaydedildi.

 Tayfun büyük hasara yol açtı


Şiddetli rüzgar ve yağış, Ada genelinde sellere ve toprak kaymaları yol açarken evler, yollar ve kritik altyapı zarar gördü.


Tayfun nedeniyle 950 binden fazla hanenin elektriği, 63 binden fazla hanenin suyu kesildi. Halen en az 32 bin haneye elektrik, 1240 haneye ise su sağlanamadığı belirtiliyor.


 Tayfun büyük hasara yol açtıŞiddetli rüzgar ve yağış, Ada genelinde sellere ve toprak kaymaları yol açarken evler, yollar ve kritik altyapı zarar gördü.Tayfun nedeniyle 950 binden fazla hanenin elektriği, 63 binden fazla hanenin suyu kesildi. Halen en az 32 bin haneye elektrik, 1240 haneye ise su sağlanamadığı belirtiliyor.

Hsinchu, Taoyuan ve Hualien'de yolların kapanması nedeniyle 3 bölgeye halen ulaşılamazken Taichung ve Nantou'da da çok sayıda yolun hasar görerek kapandığı bildiriliyor.


Tayfun, tarımda 480 milyon Yeni Tayvan doları (15 milyon dolar) maddi zarara yol açarken, en çok zarar Hualien ve Yulin illerinde görüldü.

Hsinchu, Taoyuan ve Hualien'de yolların kapanması nedeniyle 3 bölgeye halen ulaşılamazken Taichung ve Nantou'da da çok sayıda yolun hasar görerek kapandığı bildiriliyor.Tayfun, tarımda 480 milyon Yeni Tayvan doları (15 milyon dolar) maddi zarara yol açarken, en çok zarar Hualien ve Yulin illerinde görüldü.

Bu yıl Pasifik'teki 21. tayfun


Kong-rey Tayfunu, 31 Ekim'de Tayvan'ın güneydoğu kıyısındaki Taitung ilinin Çınggong kasabasına ulaşmış ve ardından kuzey-kuzeybatı yönünde iç kesimlere ilerledikten sonra zayıflayarak tropikal depresyona dönüşmüştü.

Bu yıl Pasifik'teki 21. tayfunKong-rey Tayfunu, 31 Ekim'de Tayvan'ın güneydoğu kıyısındaki Taitung ilinin Çınggong kasabasına ulaşmış ve ardından kuzey-kuzeybatı yönünde iç kesimlere ilerledikten sonra zayıflayarak tropikal depresyona dönüşmüştü.

Tayfun nedeniyle Tayvan'ın karşı kıyısında, Çin'in doğu kıyısındaki Fucien eyaletinde de alarm ilan edilmişti.


Saatteki hızı 184 kilometreye ulaşan kesintisiz rüzgarlar taşıyan Kong-rey, bu yıl Pasifik Okyanusu'nda meydana gelen 21. tayfun olmuştu.

Tayfun nedeniyle Tayvan'ın karşı kıyısında, Çin'in doğu kıyısındaki Fucien eyaletinde de alarm ilan edilmişti.Saatteki hızı 184 kilometreye ulaşan kesintisiz rüzgarlar taşıyan Kong-rey, bu yıl Pasifik Okyanusu'nda meydana gelen 21. tayfun olmuştu.
Başlıklar :TayvanTayfunFelaket
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026