Nehir taşınca mahalle Venedik’e döndü: 'Evin içinde balık tutuyoruz'

22:22, 29/09/2026, Salı
IHA
Nehir taşınca mahalle Venedik’e döndü: 'Evin içinde balık tutuyoruz'

Sakarya genelinde etkili olan kuvvetli sağanak yağışın ardından meydana gelen taşkında su seviyesi yer yer bir metreye ulaştı. Mahallede zor anlar yaşanırken, evinin bahçesi sular altında kalan bir vatandaş duruma oltayla tepki göstererek, "Evin içinde balık tutuyoruz, Venedik’ten daha güzel burası" ifadelerini kullandı.

Sakarya genelinde etkili olan sağanak yağış, Karasu ilçesine bağlı Tuzla Mahallesi’nde Darıçayırı bölgesindeki derenin ve Sakarya Nehri’nin taşmasına neden oldu. Taşkın sonrası mahalledeki yerleşim yerleri ve tarım arazileri sular altında kaldı. Su yüksekliğinin yer yer 1 metreye kadar ulaştığı mahallede vatandaşlar günlük yaşamda büyük güçlük yaşarken, ortaya dikkat çeken görüntüler çıktı.


Sakarya genelinde etkili olan sağanak yağış, Karasu ilçesine bağlı Tuzla Mahallesi’nde Darıçayırı bölgesindeki derenin ve Sakarya Nehri’nin taşmasına neden oldu. Taşkın sonrası mahalledeki yerleşim yerleri ve tarım arazileri sular altında kaldı. Su yüksekliğinin yer yer 1 metreye kadar ulaştığı mahallede vatandaşlar günlük yaşamda büyük güçlük yaşarken, ortaya dikkat çeken görüntüler çıktı.

"Venedik’ten daha güzel"


Taşkın sonrası bahçesi adeta göle dönen mahalle sakinlerinden Ahmet Kahraman, yaşanan mağduriyete mizahi bir dille dikkat çekti. Bahçesindeki su birikintisine oltasını atarak durumu protesto eden Kahraman, "Evin içinde balık tutuyoruz arkadaşlar. Göl manzaralı oldu. Daha önceden de geldi buradan, oltayı attık. Venedik’ten daha güzel burası. Nehir evimizin önüne geldi" diyerek tepkisini dile getirdi.

"Venedik’ten daha güzel"Taşkın sonrası bahçesi adeta göle dönen mahalle sakinlerinden Ahmet Kahraman, yaşanan mağduriyete mizahi bir dille dikkat çekti. Bahçesindeki su birikintisine oltasını atarak durumu protesto eden Kahraman, "Evin içinde balık tutuyoruz arkadaşlar. Göl manzaralı oldu. Daha önceden de geldi buradan, oltayı attık. Venedik’ten daha güzel burası. Nehir evimizin önüne geldi" diyerek tepkisini dile getirdi.

Öğrenciler kayıklarla taşındı


Aynı mahallede geçtiğimiz mayıs ayında da yaşanan taşkında Ahmet Kahraman mahsur kalan akrabalarını kayıkla kurtarmıştı. Kahraman bu sefer de son yağışlarla birlikte okul dönüşünde mahallede mahsur kalan öğrencilere evlerine kayık vasıtası ile ulaşmalarına yardım etti.

Öğrenciler kayıklarla taşındıAynı mahallede geçtiğimiz mayıs ayında da yaşanan taşkında Ahmet Kahraman mahsur kalan akrabalarını kayıkla kurtarmıştı. Kahraman bu sefer de son yağışlarla birlikte okul dönüşünde mahallede mahsur kalan öğrencilere evlerine kayık vasıtası ile ulaşmalarına yardım etti.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026