|

16 Nisan’da dik duracağız

Yeni Şafak ve TVNET ekibinin referandumla ilgili sorularına cevap veren Aksaraylılar, FETÖ, PKK ve Avrupa’nın Türkiye’ye karşı birleştiğini söyledi. "Güçlü Türkiye'den korkuyorlar" diyen vatandaşlar, “Bu sistem sayesinde yeni Türkiye’nin temelleri atılacak" diye konuştu.

Yeni Şafak
04:00 - 31/03/2017 Cuma
Güncelleme: 06:03 - 31/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
16 Nisan’da dik duracağız
16 Nisan’da dik duracağız

Aksaraylı vatandaşlara anayasa değişikliği hakkındaki düşüncelerini sorduk. 16 Nisan'da devletinin yanında olmak için sabırsızlıkla bekleyen Aksaraylılar, “Yüzde 80'in üzerinde 'evet' çıkacak" tahmininde bulunuyor. 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'ye yüzde 71,6 ile oy veren Aksaray'da MHP yüzde 18,1, CHP ise yüzde 7,4 oy aldı.



KİMİN ÇOCUĞU VEKİL


16 Nisan'da 'evet' diyeceğini söyleyen Fatih Subaşı, Türkiye'nin geçmiş dönemde yaşadığı zorlukları da aşacağını kaydetti. Seçilme yaşının düşürülmesini de olumlu bulduğunu belirten Subaşı, “18 yaşındaki bir kişi ehliyet alabiliyor, her türlü suçtan hüküm giyebiliyor. Niye milletvekili olamasın? Kılıçdaroğlu bakanların çocukları milletvekili olacak diyor. Şimdi hangi bakanın çocuğu milletvekili oldu?" diye sordu.



DİK DURACAĞIZ


Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek vermeyi sürdüreceklerini vurgulayan Mehmet Arslan, “Yaptığı güzel şeyleri ülkeye baktığınız zaman görebiliyorsunuz" dedi. Türkiye karşıtı ülkelerin 'hayır' dediğini hatırlatan Arslan, “Bizim onlara karşı dik durmamız ve devletimizin yanında yer alarak 'Evet' dememiz gerekiyor" şeklinde konuştu.



KORKUYORLAR


PKK, FETÖ ve dış odaklara karşı birlik olmanın gerektiğini söyleyen Mehmet Berk, “Güçlü Türkiye'yi istemiyorlar. Türkiye'den korkuyorlar. Cumhurbaşkanımız ileri görüşlü olduğundan ellerinden gelen engellemeyi yapmaya çalışıyorlar. Bu sistem sayesinde yeni Türkiye'nin temelleri atılmış olacak. O zaman tüm dünya bizi izleyecek" diyor.







LOZAN'DAN RAHATSIZLAR


2023'de Lozan antlaşmasının biteceğini hatırlatan Mustafa Altundal ise, "Aksaray, Cumhurbaşkanımızın yaptığı her doğru için daima arkasındadır" dedi. Avrupa'nın Türkiye'ye karşı sergilediği tavır ile ilgili de, “Üçüncü haçlı ittifak toplandı, bize saldırıyorlar. Ama başaramayacaklar, 15 Temmuz'da nasıl meydanda olduk, 16 Nisan'da zafer için meydanlarda olacağız" diye konuştu.







Gençler bu ülkenin geleceği


Üniversite gençlerinden Saim Ceylan ve Murat Poyraz 18 yaşında milletvekili seçilme hakkının verilmesinin doğru bir karar olduğunu söyledi. “18 yaşında milletvekili olmanın ne tür sakıncaları olabilir" diyen gençler “Fatih Sultan Mehmet 7 yaşında tahta oturdu. Bunları hatırlamak lazım, iyi okumak lazım. Gençler bu ülkenin geleceğidir. Seçme hakkı veriliyorsa seçilme hakkının da verilmesi doğaldır" dediler. Üniversitelerin çoğalmasıyla öğrencilerin daha çok okumasına imkan sağlandığını aktaran gençler, “Eğitim alanında bir takım sıkıntılar olsa bile güzel işler yapıldı. Aynı şekilde sağlıkta. Ulaşımımız çok güzel oldu" diye konuştular.





Sistem istikrarı garanti etmiyor


AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, aracımızı ziyaret etti. Yeni Şafak ve TVNET'e yaptığı bu hizmetten dolayı teşekkürlerini ileten İnceöz gündeme ilişkin sorularımızı yanıtladı. “Bugün ülkemize baktığımızda, kurucu Genel Başkanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 15 yıldır istikrarlı büyüyen bir Türkiye tablosu görüyoruz" diyen İnceöz, “Ancak hepimiz biliyoruz ki, mevcut sistem sürekli istikrarı garanti etmiyor. Bu nedenle de her türlü vesayetten arındırılmış, kuvvetler ayrılığı ilkesinin tam anlamıyla uygulandığı, sözde değil özde bağımsız ve tarafsız yargısı ile önüne koyduğu hedeflere emin adımlarla ilerleyen bir yönetim sistemi için 16 Nisan'da millete gidiyoruz. Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi'ni oylayacağımız bu tarih, kalıcı istikrar demektir" diye konuştu.









#Aksaray
#FETÖ
#PKK
#Avrupa
#16 Nisan 2017
#Anayasa referandumu
7 yıl önce