|

Ajanlara geçit yok

Her seçim olduğu gibi “gözlemci” adı altında Avrupa’dan gelen yabancılar Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yine sahadaydı.

Şahin Şen
04:00 - 1/04/2019 Pazartesi
Güncelleme: 00:50 - 1/04/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Ancak güvenlik güçleri resmi sıfatı olmayan ve izni bulunmayan yabancıları sandıklara yaklaştırmadı.

EMNİYET YALANLADI

Şırnak İdil’de HDP’liler seçimleri takip etmek üzere Almanya'dan gelen Cai Pfannenschmidt ve Lukas Barlian isimli iki kişinin gözaltına alındığını iddia etti. Polis iddiayı yalanladı. İki isim güvenlik güçleri tarafından uzaklaştırıldığı öğrenildi.

GÖREVLİLER KOVDU

Diyarbakır Hani’de ise yine HDP’liler İtalyan gözlemcilerin gözaltına alındığını öne sürdü.Hani kaymakamlığı iddiayı yalandı. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, İtalya’dan gelen kişilerin uluslararası gözlemci akreditasyonlarının olmadığı, ayrıca sandık alanında yer alacak kanunda sayılı kişilerden olmaması nedenleriyle sandık çevresinden uzaklaştırıldıkları belirtildi.

  • AK Partili gençlere ateş açıldı
  • AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, gençlik kolları üyelerinin gece saatlerinde uğradıkları silahlı saldırıdan yara almadan kurtulduklarını söyledi. Filiz, düzenlediği basın toplantısında, yerel seçim dolayısıyla AK Parti İl Gençlik Kolları üyelerinin parti binasında önceki gece geç saatlere kadar çalıştığını ifade etti. İl başkanlığındaki toplantının ardından saat 01.45 civarında çıkıp sokakta yürümeye başlayan gençlerin yanına beyaz renkli bir aracın yaklaştığını anlatan Filiz, bu aracın bir partilinin ayağının üzerinde geçtiğini kaydetti. Filiz, "Gençlik kolları üyelerimize 4-5 aracın içerisinden silahla ateş açılarak saldırıda bulunuldu. Gençlerimiz bu menfur saldırıdan yara almadan kurtuldular" dedi.

#Şırnak
#HDP
#Diyarbakır
5 yıl önce