|

Canlı seçim sonuçları! Seçim 2019 sandık sonuçları ve oy oranları burada

Canlı seçim sonuçları ve sandık sonuçlarını yenisafak.com'dan takip edebilirsiniz. Haberimizde seçim sonuçlarını İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere tüm illerde belediye başkan adaylarının aldığı oy oranlarını görebilir ve inceleyebilirsiniz. İl il seçim sonuçları ve hangi partinin önde olduğunu bu haberde sayfamızda...

01:00 - 5/04/2019 الجمعة
Güncelleme: 12:52 - 5/04/2019 الجمعة
Yeni Şafak
31 Mart yerle seçimlerinde vatandaşlar bugün sandığa gitti.
31 Mart yerle seçimlerinde vatandaşlar bugün sandığa gitti.

Canlı seçim sonuçları ile tüm illerdeki açılan sandık sayılarını, oy oranlarını ve partinin hangi ilde illerde önde olduğunu görebilirsiniz. Yeni Şafak seçim sonuçları sayfasından geçmiş dönemlere ait seçim sonuçlarını, karşılaştırmalarını, belediye başkan adayları listelerini, adayların aldıkları oy oranlarını, il ve ilçelerin ayrıntılı seçim sonuçlarına dair birçok bilgiye ulaşabileceksiniz.

Aşağıdaki bağlantılar üzerinden sayfalara ulaşabilirsiniz.




Seçime katılan partiler

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı uyarınca, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Bağımsız Türkiye Partisi (BTP), Büyük Birlik Partisi (BBP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Demokrat Parti (DP), Demokratik Sol Parti (DSP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Saadet Partisi, Türkiye Komünist Partisi (TKP) ve Vatan Partisi seçime katıldı.

Büyükşehirlerde yaşayan seçmen neler için oy kullanacak?

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van'daki seçmenler, "büyükşehir belediye başkanı", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy kullanacak.

Büyükşehir olmayan illerde seçmenler ne için oy kullanacak?

Büyükşehir olmayan illerde ise "il genel meclisi üyeliği", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ve "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verilecek.

Köylerde hangi oylar kullanacak?

Köylerde ise "il genel meclisi üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar meclisi" için oy atılacak.



#Seçim
#Ankara
#İstanbul
٪d سنوات قبل