|

AK Parti’de kongre günü

AK Parti’de bugün yapılacak olağanüstü kongrede Binali Yıldırım tek aday olarak gösterilecek. Bin 470 delegenin oy kullanacağı kongrede Yıldırım, partinin 3. genel başkanı olacak. Erdoğan’ın aynı gün Yıldırım’ı hükümeti kurmakla görevlendirmesi bekleniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/05/2016 الأحد
Güncelleme: 21:43 - 21/05/2016 السبت
Yeni Şafak

AKParti'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi bugün Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.


Kongrede, Divan Başkanlığı'nı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ üstlenecek. Bin 470 delegenin oy kullanacağı kongrede, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tek aday gösterilecek. AK Parti'nin 3. genel başkanı olacak Yıldırım'a görevi devredecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun öğleden sonra 64. Hükümetin istifasını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sunması öngörülüyor. Erdoğan'ın da, aynı gün Yıldırım'ı Beştepe'ye davet ederek,


65. Hükümet'i kurmakla görevlendirmesi bekleniyor.



DÖRT KURULDA DEĞİŞİM


Kongrede önce genel başkanlık, ardından da dört kurul için oylama yapılacak. Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nun(MKYK) 50 asıl ve 25 yedek üyesi yeniden seçilecek. Merkez Disiplin Kurulu, Demokrasi ve Hakem Kurulu ve Siyasi Erdem ve Etik Kurulu'nun üyeleri de yeniden belirlenecek.


“Kutlu Yürüyüşe Devam” temalı kongrede, 'durmadan 100. yıla', 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' yazan pankartlar salonu süsleyecek.





81 İLDEN 6 BİN DAVETLİ


Şehit ve gazi derneklerinden Alevi ve Roman temsilcilerine, iş dünyasından sendika ve siyasi partilerin temsilcilerine kadar 6 bin kişinin davet edildiği kongreye, terör desteğinden dolayı, HDP çağrılmayacak.



#Binali Yıldırım
#AKParti kongresi
٪d سنوات قبل