|

Akdeniz baskını

Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonlarından birine daha imza atıldı. 4 ay takip edilen zehir tacirlerine Libya açıklarında operasyon düzenlendi. Tekneye uluslararası sularda yapılan baskında 5 tona yakın toz esrar ele geçirildi, şebeke çökertildi.

04:00 - 16/04/2019 Salı
Güncelleme: 00:39 - 16/04/2019 Salı
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik uluslararası sularda uyuşturucu operasyonu gerçekleştirdi. Yaklaşık 5 ton toz esrarın ele geçirildiği operasyonla uluslararası bir uyuşturucu şebekesi de çökertilmiş oldu. Yurt dışından deniz yoluyla yüklü miktarda uyuşturucu maddenin Türkiye'ye getirileceği bilgisi üzerine harekete geçildi. 4 ay süren takip sonrası uyuşturucu kaçakçılarının kimlikleri ve bağlantıları deşifre edildi.


LİBYA AÇIKLARINDA BASKIN

Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Türk bayrağı taşıyan 'Pervin Oğulları' adlı geminin Moritanya, Fas ve Cezayir kıyılarından yüklediği uyuşturucuyla Akdeniz üzerinden Türkiye'ye doğru geldiği belirlendi. İzmir Emniyeti'nin yanı sıra Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın koordinesinde Libya açıklarındaki gemiye uluslararası sularda 'Birlik' adı verilen operasyon düzenlendi.

ŞEBEKE ÇÖKERTİLDİ

Sahil güvenlik korvetleri ve helikopterleri eşliğinde, 231 personel ve 2 narkotik köpeğinin katılımıyla gerçekleşen operasyonda milyarlarca lira değerinde 5 ton toz esrar ele geçirildi. Tekne korvetler eşliğinde Türkiye’ye getirilirken, 6 mürettebatın yanısıra uyuşturucu kaçakçısı olarak bilinen İ.Y. ile birlikte İstanbul'da 3, İzmir'de 3 ve Tekirdağ'da 1 olmak üzere toplam 13 kişi de gözaltına alındı.

#Libya
#Esrar
5 yıl önce