Amacımız Gazze’nin imarını sağlamak

Canberk Doğan
04:00, 08/11/2025, Cumartesi
Yeni Şafak
Amacımız Gazze’nin imarını sağlamak
Toiu, Fidan’a Romanya’nın efsane futbolcusu Gheorghe Hagi imzalı futbol topu hediye etti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, dün Romanya Dışişleri Bakanı Oana Toiu ile görüşmesi sonrasında basın toplantısında konuştu.

Gazze’deki süreçte Türkiye’nin kararlılığını vurgularken “Amacımız Gazze’nin imarını sağlamak” diyen Fidan, Türkiye’nin son iki yıldır uluslararası toplumla beraber Gazze’de ateşkesin tesis edilmesi için yoğun bir mesai yürüttüğünü belirtti. Gazze’deki sürecin ilerlemesi açısından ateşkesin korunmasının hayati olduğunu dile getiren Fidan, “Biz sadece ateşkesi korumaya çalışmıyoruz; Gazze’nin yeniden inşa sürecini de şimdiden planlıyor ve istişare ediyoruz” diye konuştu. Türkiye’nin bu süreçte insani diplomasi ve somut adımları aynı anda sürdürdüğünü ifade eden Fidan, ateşkesin kırılgan bir zeminde ilerlediğini ve bunun temel nedeninin İsrail’in anlaşmanın ana maddelerine yönelik isteksiz tavrı olduğunu söyledi. Netanyahu yönetiminin mutabık kalınan yardımların girişine izin vermediğin, Filistin’in ise buna rağmen ateşkese tam uyum gösterdiğini vurgulayan Fidan, “Rehinelerin cesetlerini dahi teslim ettiler. İyi niyet en üst seviyede gösterildi. Aynı adımı İsrail’in de atması gerekiyor” dedi.


YÖK'ten Hakan Fidan açıklaması: 'Söz konusu değil'
Gündem
YÖK'ten Hakan Fidan açıklaması: 'Söz konusu değil'
Başkonsoloslar Konferansı başladı
Gündem
Başkonsoloslar Konferansı başladı
Dışişleri Bakanı Fidan Finlandiya Parlamentosuna hitap etti
Gündem
Dışişleri Bakanı Fidan Finlandiya Parlamentosuna hitap etti
Bakan Fidan Finlandiya'da: Gazze'ye insani yardımların girişi yetersiz
Gündem
Bakan Fidan Finlandiya'da: Gazze'ye insani yardımların girişi yetersiz

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026