|

Arslan’dan FETÖ uyarısı

AYM Başkanı Zühtü Arslan, ''yargı hiçbir gücün etkisi altında kalmamalı'' uyarısı yaptı. Arslan ''Son yıllarda yaşadığımız tecrübeler yargının her türlü paralel yapı ve oluşuma karşı da bağımsız olması gerektiğini göstermiştir" dedi

Osman Özgan
04:00 - 26/04/2019 Cuma
Güncelleme: 02:12 - 26/04/2019 Cuma
Yeni Şafak
Zühtü Arslan
Zühtü Arslan

Anayasa Mahkemesi'nin 57. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Yüce Divan Salonu'nda tören düzenlendi. Devletin zirvesini biraraya getiren törende konuşan AYM Başkanı Zühtü Arslan, FETÖ uyarısında bulundu.

Arslan, demokrasiyi özgürlükler rejimi kılan ilkelerden birinin de kuvvetler ayrılığı olduğunu belirterek, "Bugün de Türk anayasal sisteminin önemli bir unsuru olan kuvvetler ayrılığı, Anayasa’nın başlangıç kısmında 'belli devlet yetki ve görevlerinin kullanılmasından ibaret ve bununla sınırlı medeni bir iş bölümü ve işbirliği' olarak tanımlanmıştır. Kuvvetler ayrılığı, hiçbir şekilde kuvvetler çatışması değildir" diye konuştu.

HAKİM VİCDANINI BAŞKASINA EMANET EDEMEZ

Yargı bağımsızlığının demokratik hukuk devletinin olmazsa olmaz gereklerinden biri olduğuna vurgu yapan Arslan, "Son yıllarda yaşadığımız tecrübeler, yargının sadece yasama ve yürütmeye karşı değil aynı zamanda her türlü paralel yapı ve oluşuma karşı da bağımsız olması gerektiğini göstermiştir. Hakim hiçbir şart ve ahval altında aklını ve vicdanını başkasına emanet edemez. Tam da bu nedenle anayasa uyarınca görevlerinde bağımsız ve tarafsız olan hakimler, Anayasa'ya, kanuna, hukuka uygun olarak, vicdani kanaatlerine göre karar verirler" dedi.

#Zühtü Arslan
#FETÖ
#AYM
5 yıl önce