|

Bahçeli'nin konuşma metni bu kez de dağıtılmadı

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin 'erken seçim' açıklamasında bulunduğu gün grup toplantısını takip eden gazetecilere konuşma metni dağıtılmamıştı. Bahçeli'nin bugün yaptığı 'Herhangi bir ittifak arayışımız kalmamıştır' cümlesiyle ittifakı bitirdiği konuşma metninin de yine gazetecilere önceden verilmediği ortaya çıktı. Böylece, Bahçeli'nin AK Parti-MHP ittifakını bitiren cümlelerinin toplantı öncesinde basın mensupları tarafından bilinmesi önlendi.

Yeni Şafak
11:21 - 23/10/2018 Salı
Güncelleme: 11:42 - 23/10/2018 Salı
Yeni Şafak
MHP Lideri Devlet Bahçeli.
MHP Lideri Devlet Bahçeli.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçimler öncesinde AK Parti ile herhangi bir ittifak beklentisi kalmadıklarını açıklaması siyasi gündemi tamamen değiştirdi.

Haftalık grup toplantısındaki konuşmasının ilk bölümlerini genel af beklentilerini yineleyen Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'nin sözlerine sert yanıtlar verdi.

"İttifak arayışımız kalmadı"

  • Bahçeli, af konusunun ardından Mart 2019'daki seçimlerde AK Parti ile yapılacak olan 'ittifak' konusunda da konuştu ve ittifakın bittiğini şu sözlerle vurguladı:
  • "Parti olarak 31 Mart 2019 mahalli idareler seçimlerine yönelik herhangi bir ittifak beklentimiz, ittifak arayışımız, ittifak niyetimiz geldiğimiz bu aşamada artık kalmamıştır.
  • Kendi yolumuz kendimiz çizeceğiz. Yerel seçime kendi adaylarımız ile gireceğiz."

Bahçeli'nin konuşma metni bu kez de dağıtılmadı

MHP Lideri Bahçeli'nin grup toplantısında yapacağı konuşmalar, MHP'yi takip eden gazetecilere önceden dağıtılıyor.

Aylar sonra Bahçeli bir kez daha bu sabah konuşma metninin gazetecilere dağıtılmasını istemedi. Kürsüye çıkan Bahçeli, "Yerel seçimlerde ittifak niyetimiz kalmamıştır" cümlesiyle ittifakın sonlandığını duyurdu.

#Devlet Bahçeli
#AK Parti
#MHP
#İttifak
6 yıl önce