CHP ile şartlı iş birliği: İmamoğlu ve Yavaş yerinde kalsın

Haber Merkezi, Uğur Duyan
04:00, 30/08/2023, ÇarşambaG: Güncelleme: 05:48, 30/08/2023, Çarşamba
Yeni Şafak
CHP ile şartlı iş birliği: İmamoğlu ve Yavaş yerinde kalsın
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

Muhalefet, Akşener’in Afyon’da verdiği mesajlara odaklandı. Konuşmasındaki 2019 vurgusu dikkat çeken Akşener’in, İmamoğlu ve Yavaş’ın devam etmesi şartıyla, 2024’te CHP ile yerel iş birlikleri kurmaya hazırlandığı bildiriliyor.

Afyon’daki yaptığı konuşmasında 2019 seçimlerine vurgu yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in planları ortaya çıkmaya başladı. İYİ Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre Akşener Mart 2024 seçimleri için 2019 taktiğini geliştirdiğini aktardı. Kaynaklar, yerel düzeyde iş birliğine açık olduğunu kaydeden Akşener’in taktiğini şöyle anlattı:


CHP’DEN DESTEK BEKLİYOR

* Akşener, İmamoğlu’nun ‘İstanbul İttifakı’ fikrine sıcak bakıyor ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu mahalli idareler seçiminde yerel iş birliklerine zorlamak niyetinde.

* Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’dan, Mansur Yavaş’ın ise Ankara’dan aday gösterilmesini istiyor. Aksi takdirde yerelde de iş birliğine kapıyı kapatacak.

* HDP ile CHP arasında doğrudan bir ittifak kurulmasını da istemiyor. HDP’nin CHP’ye dolaylı destek vermesine sıcak bakıyor.

* İYİ Parti’nin güçlü olduğu il ve ilçelerde CHP’nin aday göstermeyerek İYİ Parti’yi desteklemesini istiyor. Balıkesir, Denizli ve Manisa başta olmak üzere Akşener, partisinin güçlü olduğu illerde CHP tarafından desteklenmesini bekliyor.


İSTANBUL İTTİFAKI

İYİ Partililer, Akşener’in konuşmasındaki, “Başarıyı, ittifakın, matematiksel bir yaklaşımla değil, ilkesel bir yaklaşımla yapılması getiriyor” ve “2019 yerel seçimlerinde; hem toplumsal zeminde, hem de adaylarda, bu durumu gördüğümüz için ittifak kurduk” sözlerine işaret etti. Kaynaklara göre, İYİ Parti liderinin bu sözleri, İmamoğlu’nun yol haritasını açıkladığı gün kurduğu “CHP’li yoldaşlarım ve farklı partilere gönül veren İstanbullular ile birlikte İstanbul İttifakı’nı kurmaya geliyorum” ifadeleriyle büyük ölçüde örtüşüyor.


İttifaklara hep karşıydık!

6’lı Masa ile yaşadıkları seçim hezimetinin şokunu atlatamayan İYİ Parti’de sözcü Kürşad Zorlu, ittifak sistemine en baştan itibaren karşı olduklarını iddia etti. İstanbul ve Ankara’da kendi adaylarını çıkaracaklarını söyleyen Zorlu, “2019 seçimlerindeki göreli başarının ortaya çıkışında İYİ Parti’nin büyük bir çabası oldu. Bu iş birliği zaten bizim teklifimizdi” dedi. Zorlu, “Bir süre sonra apartman yönetimlerinde, kooperatiflerde, her yerde ittifak kurmak için çağrı oluşacak. Böyle bir siyaset olamaz. Buna artık bir dur demeliyiz” şeklinde konuştu.


Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026