|

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun beyaz eşya gıda cami ve taziye evi sözü verdiği Esenyamaç Köyü Muhtarı Korkmaz: Sallayıp duruyorlar

Sel afetinin vurduğu Van'ın Başkale İlçesi Esenyamaç Köyü'nü ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bölge halkına beyaz eşya, gıda, cami ve taziye evi sözü vermişti. Üzerinden aylar geçen afetin ardından Esenyamaç Muhtarı Ayhan Korkmaz yenisafak.com’a konuştu: Valilikten kaymakamlıktan gıda kolileri, kömür, iş makinesi ve ne istediysek geldi. Kılıçdaroğlu’nun sözünden haber yok. İlçe başkanı sallayıp duruyor.

Taha Hüseyin Karagöz
11:13 - 1/12/2021 Çarşamba
Güncelleme: 20:33 - 28/01/2022 Cuma
Yeni Şafak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Van Başkale İlçesi Esenyamaç Köyü'nde (arşiv)
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Van Başkale İlçesi Esenyamaç Köyü'nde (arşiv)

Van'ın Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç mahallesi ve Onikidere mezrasında meydana gelen sel felaketinin üzerinden aylar geçti. Hasar gören evlerin yıkım çalışmaları tamamlandı ve vatandaşın yaraları sarıldı.


Kılıçdaroğlu afet bölgesine gitti

Afetin hemen ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beraberindeki heyetle bölgeye giderek ziyarette bulundu. Daha sonra Köy Muhtarı Ayhan Korkmaz'dan detaylı bilgi aldı.


Beyaz eşya gıda cami ve taziye evi sözü verdi

Burada açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, “Gıda konusunda, ev eşyaları konusunda ne gerekiyorsa yapacağız. Ben burada olmayacağım muhtar sağ olsun bize bildirecek. O listeye uygun olarak bütün ihtiyaçlarınızı karşılayacağız.
Yazdırmayı unutmayın. Çamaşır makinası olur, buzdolabı olur, televizyon olur hepsini verin.
Ev konusunda da elimizden geleni yapacağız.
Taziye evini, camiyi yapacağız
” ifadelerini kullandı.


Ağustos ayında verilen bu sözlerle ilgili Esenyamaç Köyü Muhtarı Ayhan Korkmaz, yenisafak.com’dan Taha Hüseyin Karagöz’e konuştu:

Ne inşaat var ne proje

Taziye evi yaptırmadı. Vatandaş bizi sıkıştırıyor. Milletin huzurunda söz veriyoruz bir de cami yapacağız demişti. Biz de bekliyoruz işte ara sıra CHP’li yetkilileri de arıyoruz. Artık kış geldi zaten inşaat yapmak mümkün değil.
Bugün yarın diye beni oyalıyorlar.

İlçe başkanı ‘bugün yarın’ diye sallıyor

Caminin nerede yapılacağını konuştular, Esenyamaç’ın ortak arazisini gösterdik ama orada kaldı. Oradan da ses çıkmadı.
Beyaz eşya sözü verdiler 90 hane için.
İlçe başkanı Aykut Bey beni arıyor bugün yarın gelecek diye. Gıda için bir şeyler gönderdiler hak geçmesin şimdi.
Kılıçdaroğlu dedi ki “Muhtarınız burada liste yazsın göndersin söz veriyorum”. Gelmedi efendim.

Valilik kaymakamlıktan ne istediysek aldık

Valilikten kaymakamlıktan istediğimiz her konuda, iş makineleri olsun, kaymakamlıktan gıda kolileri vs her haneler aldı.
Sadece evi yıkılanlar değil. En az 500 ton kömür aldık.
Herkese dağıttık bol bol yetti.
Kaymakam bey her haneden liste istedi verdim her birine yardım gitti.


  • Ne olmuştu?
  • Van Başkale Esenyamaç Köyü'nde yaşanan sel afeti sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bölgeye giderek Muhtar Ahmet Korkmaz'dan bilgi aldı. Basın açıklaması sırasında '11 gün oldu. Esenyamaç kendini bir saat olsun sahipsiz görmedi' diyen Muhtar Korkmaz'a CHP'liler 'CHP sayesinde' diyerek müdahale etti.

Takip eden günlerde yoğun baskı altına alınan Muhtar Ayhan Korkmaz, bölgeye gelen partililerden şikayetçi oldu: Devleti kötülememi istiyorlar. Vali burada, kaymakam burada, büyükşehir burada. Ben nasıl "Yok" derim. Allah bunun hesabını sorar.

#esenyamaç
#kılıçdaroğlu
#söz verdi
#chp
#van
#afet
#sel
2 yıl önce