CHP'de kalacak iddialarına yalanlama
04:00, 28/08/2026, Cuma
Yeni Şafak

Mansur Yavaş.
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), CHP Sözcüsü Müslim Sarı'nın Mansur Yavaş'ın CHP'de siyaset yapmaya devam edeceği yönündeki açıklamasını yalanladı.
CHP Sözcüsü Müslim Sarı, önceki gün yaptığı açıklamada, "Mansur Bey, CHP'nin siyasal ve kurumsal kimliğinin içinde siyaset yapmaya karar vermiş durumdadır" demişti. Sarı ayrıca Yavaş'la kendisinin, CHP Genel Başkanı'nın ve MYK üyelerinin görüştüğünü belirterek, "Aramızda hiçbir sorun ve problem yok" ifadelerini kullanmıştı.
ÖNCELİĞİ ANKARA’YA HİZMETMİŞ
ABB'den yapılan açıklamada ise Sarı'nın sözlerine doğrudan yanıt verilerek, "Sayın Mansur Yavaş ile Sayın Müslim Sarı arasında, Yavaş'ın siyasi geleceğine veya herhangi bir siyasi kararına ilişkin bir görüşme gerçekleşmemiştir" denildi. Açıklamada, Yavaş'ın şu aşamadaki önceliğinin Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki dengeler ve Ankara’ya hizmetlerin kesintisiz sürdürülmesi olduğu ifade edildi. Belediye Meclisi'nde boşalan görevler için önümüzdeki günlerde seçim yapılacağı belirtilerek, bu süreçte ortak iradenin korunmasının önemine dikkat çekildi.
AÇIKLAMAYI KENDİSİ YAPACAK
Yavaş'ın siyasi geleceğine ilişkin tutumunu daha önce de açıkladığı hatırlatılan açıklamada, "Gerekli gördüğümde açıklamayı bizzat benden duyarsınız. Sayın Yavaş'ın kendi ağzından yapılmamış hiçbir açıklama, kendisi adına verilmiş bir karar veya alınmış bir tutum olarak değerlendirilmemelidir" ifadeleriyle tamamlandı.

Gündem
İmamoğlu davasında savcı açık açık sordu: Oteldeki kameralar neden bantlandı? İş adamı Adnan Çebi'den dikkat çeken savunma

Gündem
CHP’de Mansur Yavaş rahatsızlığı: 'Bir belediye başkanı partiden büyük olamaz'

Gündem
"İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü" davasında 71. duruşma



Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.