|

CHP'li Mansur Yavaş'tan HDP güzellemesi: Dertlerini anlatmak istiyorlar

Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun göreve gelmesi durumunda yardımcısı yapacağını duyurduğu CHP'li Mansur Yavaş, katıldığı canlı yayında, ittifak ortakları HDP'ye arka çıktı. Her fırsatta sırtını PKK'ya yasladıklarını açıklayan HDP'li siyasetçileri görmezden gelen Yavaş, "HDP de Meclis'te olup derdini anlatmak istiyordur, meşrudur." diye konuştu.

21:28 - 28/04/2023 Cuma
Güncelleme: 22:41 - 28/04/2023 Cuma
Yeni Şafak
CHP'li Mansur Yavaş
CHP'li Mansur Yavaş

Türkiye, 14 Mayıs'ta sandık başına giderek, cumhurbaşkanı ve milletvekillerini seçecek. Cumhur İttifakı, cumhurbaşkanı adayı olarak Recep Tayyip Erdoğan'ı, HDP'nin 'gizliden' destek verdiği Yedili Masa ise Kemal Kılıçdaroğlu'nu gösterdi.

HDP ve PKK'dan Kılıçdaroğlu'na destek

CHP liderine ilk tebrik terör örgütü PKK'nın elebaşları ve HDP'nin eş başkanlarından geldi. İlk iş olarak HDP'yi ziyaret eden Kılıçdaroğlu,
"Kucaklaşmak varken niye kavga ediyoruz?"
diyerek ortaklarını meşrulaştırmaya çalışmıştı.

CHP'li Mansur Yavaş'tan HDP güzellemesi

Kılıçdaroğlu'nun göreve gelmesi durumunda yardımcısı yapacağını duyurduğu CHP'li Mansur Yavaş, katıldığı canlı yayında, ittifak ortakları HDP'ye arka çıktı.

"Dertlerini anlatmak istiyorlar"

Muhalefette 'milliyetçi' kanadı temsil ettiği öne sürülen Yavaş, her fırsatta sırtını PKK'ya yasladıklarını açıklayan HDP'li siyasetçileri görmezden geldi.

"HDP de Meclis'te olup derdini anlatmak istiyordur, meşrudur."
diyen Yavaş, terör soruşturmalarından tutuklu olan HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ı örnek gösterip,
"Demirtaş’ın bir açıklamasını gördüm, ‘PKK silah bırakmalıdır’ diyor. Belki HDP bu şekilde Meclis'e girip PKK’ya yeter artık silah bırakın diyecek."
ifadelerini kullandı.


#Mansur Yavaş
#CHP
#HDP
#PKK
#Yedili Masa
1 yıl önce