|

Çin Dışişleri Bakanı Türkiye'de: Çavuşoğlu mevkidaşı Wang Yi ile görüştü

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi ziyaretleri kapsamında Türkiye'ye gelen Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Wang Yi ile görüşme gerçekleştirdi.

11:50 - 25/03/2021 Perşembe
Güncelleme: 14:23 - 25/03/2021 Perşembe
IHA
Wang Yi ve Mevlüt Çavuşoğlu
Wang Yi ve Mevlüt Çavuşoğlu

Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vang Yi, resmi ziyaretleri kapsamında Suudi Arabistan'dan sonra Türkiye'ye geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çinli mevkidaşı Wang Yi’yi makamında ağırladı. Çavuşoğlu ve Vang, Dışişleri Bakanlığında baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirdi.

İLİŞKİLERİ STRATEJİK ORTAKLIK SEVİYESİNE ÇIKARMAK İSTİYORUZ

Heyetler arası görüşme öncesinde kısa bir konuşma yapan Çavuşoğlu, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in Türkiye'yi ziyaret etmesinden memnuniyet duyacaklarını, bu vesileyle ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine çıkarmak istediklerini ifade etti.

Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanları İstişare Mekanizması Toplantısı'nın da daha ileri bir tarihte kapsamlı şekilde gerçekleşeceği bilgisini paylaştı.

COVID-19 AŞI SERGİSİNİ GEZDİLER

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi ile bakanlıkta yaptığı görüşmenin ardından, Covid-19 aşı işbirliğini gösteren fotoğraf sergisini gezdi.

Sergide, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın koronavirüs aşısı yapılırken çekilen fotoğrafları ile Covid-19 aşısının Çin'den Türkiye'ye getirildiğinde havalimanında çekilen fotoğraf kareleri yer aldı.


Bakan Çavuşoğlu ve bakanlık yetkilileri, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile beraberindekilere sergi hakkında bilgi verdi.


ERDOĞAN'LA DA GÖRÜŞECEK

Çinli Dışişleri Bakanı Wang Yi’nin gün içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmesi bekleniyor.

#Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
#çin
#çin dışişleri bakanı Wang Yi
3 yıl önce