|

Erdoğan AK Parti'nin Samsun adaylarını açıkladı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Samsun Belediye Başkan Adaylarını açıkladı. Erdoğan, AK Parti'nin iki ilçede Cumhur İttifakı adayını destekleyeceğini açıkladı.

Yeni Şafak
15:30 - 19/01/2019 Cumartesi
Güncelleme: 16:22 - 19/01/2019 Cumartesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Samsun Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Toplantısı'nda konuştu.

  • AK Parti'nin Samsun adayları şöyle:
  • Samsun Büyükşehir: Mustafa Demir
  • Ondokuzmayıs: Osman Topaloğlu
  • Atakum: Zihni Şahin
  • Ayvacık: Halil Kalaycı
  • Bafra: Hamit Kılıç
  • Canik: İbrahim Sandıkçı
  • Çarşamba: Halit Doğan
  • Havza: Sebahattin Özdemir
  • İlkadım: Erdoğan Tok
  • Kavak: İbrahim Sarıcaoğlu
  • Ladik: Nurhan Yapıcı Özel
  • Salıpazarı: Halil Akgül
  • Tekkeköy: Hasan Togar
  • Terme: Ali Kılıç
  • Vezirköprü: İbrahim Sadık Edis
  • Yakakent: Hüseyin Kıyma
  • Cumhur İttifakı (MHP adayları)
  • Alaçam: İlyas Acar
  • Pazarcık: Şerif Kılağuz

Türkiye ne zaman yükselişe geçmişse önüne hep tuzaklar döşenmiştir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye ne zaman yükselişe geçmişse, ne zaman kendine büyük hedefler belirleyip oraya doğru yürümeye başlamışsa önüne hep tuzaklar döşenmiştir. Kimileri bilerek, kimileri bilmeyerek bu oyunda figüranlık yapmıştır" dedi.


Samsunsporlu 5 kardeşimizi de unutmayacağız

Erdoğan, konuşmasının başında salonda açılan dev pankartı okuyarak, "Kurtuluşa atılan adım, kurtuluştan şahlanışa 100 yıl. Kolay değil, unutmadık, inşallah unutmayacağız. Trafik kazasında ölen Samsunsporlu 5 kardeşimizi de unutmayacağız" ifadelerini kullandı.



Bugün Samsun'un belediye başkan adaylarını açıklayacaklarını hatırlatan Erdoğan, "Bu salonda Samsun'u bizlere vatan kılan fethin serdarı Melik Danişmend Gazi'nin emanetine sahip çıkan bir kadro görüyorum. İstiklal Harbimizin ilk adımını coşkuyla karşılayan Kuvayımilliye ruhunu görüyorum. 15 Temmuz'da sokakları darbecilere dar eden kahramanların cesaretini görüyorum. Bu salonda üstte gök çökmedikçe, altta yer yarılmadıkça birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, istikrarımızı korumaya ant içmiş Cumhur İttifakı'nın dirayetini görüyorum." şeklinde konuştu.

Bir Samsun türküsündeki, "Kara kara kazanlar, kara yazı yazanlar, cennet yüzü görmesin aramızı bozanlar" sözlerini aktaran Erdoğan, "Biz de 'Aramızı bozanlar cennet yüzü görmesin' diyoruz." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurulduğu günden beri AK Parti Samsun teşkilatı bünyesinde görev yapmış, partiye, şehre, ülkeye, demokrasiye hizmet etmiş tüm isimlere teşekkür etti, bu davaya gönül verip hayatını kaybedenleri rahmetle andığını söyledi.

Aday tanıtım toplantısının AK Parti ve Samsun için hayırlara vesile olmasını dileyen Erdoğan, daha önce uzun yıllar Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan, şu anda da milletvekili olarak hizmetlerini sürdüren Yusuf Ziya Yılmaz'a, Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Zihni Şahin ile ilçelerdeki tüm belediye başkanlarına teşekkür etti.

Erdoğan, seçimlerde Büyükşehir ve ilçelerde AK Parti'yi temsil edecek başkan adaylarına başarılar diledi.

Samsun'un tercihini hizmet siyasetinden yana kullanacağına inanıyorum

Samsun'un bu seçimlerde de tercihini hizmet siyasetinden, gönül belediyeciliğinden yana kullanacağına inancını dile getiren Erdoğan, "AK Parti kadroları bu seçimlerde Samsun'da daha çok koşturacak, daha çok çalışacak, daha çok insana ulaşacak ve inşallah bir kez daha partimizin bayrağını zirvede dalgalandıracaktır." diye konuştu.

Samsunlu şair Cemal Safi'nin "Gelin Birlik Olalım" şiirinden, "Gelin birlik olalım yarın çok geç olmadan/Gelin dirlik bulalım vazgeçin öç almadan/Nefreti yok edelim gel sen de katıl bize/İntikam eşkıyası sevgiyle gelir dize/Düşman sevindirmenin ne alemi var şimdi?/Milletçe kenetlenip sarılmamız kar şimdi/Başka ulus var mı böyle temiz, böyle saf?/İnsaf edelim dostlar, insaf edelim, insaf!" dizelerini okuyan Erdoğan, şunları söyledi:

"Hem millet hem de AK Parti'liler olarak birlik ve beraberlik içinde düşmanı sevindirmeyelim. İnsaf ederek, aydınlık geleceğimizi hep beraber inşa edeceğiz. Kişisel hesaplarını, şehrinin, partisinin, ülkesinin üzerinde tutan kişi, bilin ki davasının değil, enaniyetinin emrindedir. Biz yolumuza, şehrine ve ülkesine hizmet için yola çıkan bu salondaki gibi dava erleriyle devam edeceğiz. Cumhur İttifakı ile kurduğumuz gönül birliğini inşallah hep birlikte yüceltecek, hep birlikte zafere taşıyacağız."

Erdoğan, "Gençler seninle gurur duyuyor" sloganlarına "Gençler, ben de sizlerle gurur duyuyorum." karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Samsun, 31 Mart'ta belediyelerde bu AK kadroya rekor bir oyla destek veriyor muyuz? Samsun, 31 Mart'ta sandıkları patlatıyor muyuz? Samsun, gönül belediyeciliğinin zaferi için 31 Mart'a kadar gece gündüz çalışıyor muyuz?" sorularına salondakilerin hep bir ağızdan verdiği "Evet" yanıtının ardından "Maşallah, işte benim görmek istediğim Samsun budur." dedi.

Anıt dikilecek

Erdoğan, Samsun'da eski stadyumun yerine yapılacak millet bahçesine, 1989'daki kazada ölen Samsunsporlu futbolcular için anıt dikileceğini açıkladı.

Vezirköprü merkezi olacak

Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yeniden üretimin yapılacağına ilişkin müjdesini verdiği kenevire yönelik merkez olacak ilçeyi açıkladı. Erdoğan, Vezirköprü'de kenevir ekimini yoğun bir şekilde sürdürüleceğini ve Vezirköprü'nün bu işin merkezi olacağını belirtti.


#Erdoğan
#Samsun
5 yıl önce
default-profile-img