|

Diplomasi trafiği

Başbakan Davutoğlu, bugün Bulgaristan’da temaslarda bulunacak. Perşembe günü ise AB Liderler Zirvesi için Belçika’ya gidecek. AB liderlerine Davutoğlu, Türkiye'nin kararlılığını vurgulayacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/12/2015 Salı
Güncelleme: 02:52 - 15/12/2015 Salı
Yeni Şafak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün çalışma ziyareti kapsamında, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'un daveti üzerine Bulgaristan'da olacak. Borisov'la görüşmesinin yanısıra, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev tarafından da kabul edilecek olan Davutpğlu, Bulgaristan'daki soydaş toplumunun kanaat önderleriyle, soydaşların siyasi temsilcileriyle de görüşecek. Ziyaret kapsamında, ikili ilişkiler, AB, göç olmak üzere bölgesel ve uluslararası gelişmeler ele alınacak.



SINIRDA ALINACAK ÖNLEMLER MASADA


Davutoğlu Perşembe günü davet üzerine 17 Aralık'ta Almanya, Avusturya, Belçika, Finlandiya, Hollanda, İsveç, Lüksemburg ve Yunanistan tarafından kurulmuş olan “aynı yönde düşünen ülkeler grubunun” toplantısına katılmak üzere Brüksel'e gidecek. Mültecilerin kabulü, külfet paylaşımı gibi konular masada olacak. Olası yeni mülteci göç dalgasına karşı önlemler ayrıntılı olarak değerlendirilecek. Kontrol mekanizmaları gözden geçirilecek.



TÜRKİYE'NİN 5 BAŞLIKTAKİ KARARLILIĞI


Ekonomik ve Parasal Politikalar başlığında müzakerelere başlama kararı alınmasının ardından beş başlıkta daha 2016 yılında adım atılabilmesi için Türkiye'nin kararlılığı AB liderlerine aktarılacak. Davutoğlu, yurtdışından geldikten sonra Çarşamba günü de 2015 Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Aziz Sancar'ı kabul edecek. Davutoğlu, akşam saatlerinde ise Brüksel'e gidecek.


#Ahmet Davutoğlu
#Boyko Borisov
#Rosen Plevneliev
8 yıl önce