|

Dönüş sevinci

FETÖ nedeniyle ihraç edilip örgütle bağlantısı olmadığı belirlenince OHAL Komisyonu kararıyla kamuya dönenler büyük sevinç yaşıyor. SGK çalışanı Mehmet T. “Allah’a şükür adalet tecelli etti” derken SPK görevlisi Mustafa Kalkan komisyon sayesinde devletin mağduriyetleri giderdiğini ifade etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:58 - 5/02/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Görevine iade edildiği günlerde ikinci çocuğu 'Muhammed Furkan' dünyaya gelen ve çifte mutluluk yaşayan SPK çalışanı Mustafa Kalkan “OHAL Komisyonu üzerinden devlet mağduriyetleri gideriyor” dedi.
Görevine iade edildiği günlerde ikinci çocuğu 'Muhammed Furkan' dünyaya gelen ve çifte mutluluk yaşayan SPK çalışanı Mustafa Kalkan “OHAL Komisyonu üzerinden devlet mağduriyetleri gideriyor” dedi.

FETÖ soruşturmaları nedeniyle kamudan ihraç edilenlerin itirazlarını inceleyen OHAL Komisyonu’nun görevine iade ettiği isimler Yeni Şafak’a konuştu. Öğretmen Harun K., “Devletimize, hukukumuza olan inancımı hiç yitirmedim” derken, SGK çalışanı Mehmet T. ise, "Adalet muhakkak tecelli ediyor" diye konuştu.

15 Temmuz darbe girişiminden bu yana OHAL kapsamında çıkarılan KHK’lar ile 107 bin 174 kişi ihraç edildi. Atılan iftiralar veya haksızlıklar nedeniyle görevden ayrılanların mağduriyetlerini gidermek için 23 Ocak 2017’de çıkan KHK ile kurulan OHAL Komisyonu ilk kararını 22 Aralık’ta verdi. Gerekli incelemeleri yaptığı 4 bin dosyayı karara bağlayan Komisyon, başvurunun reddi yönündeki hükümlerin yanı sıra göreve iade kararları da verdi. Göreve iade edilenler arasında öğretmen, polis ve devletin farklı kurumlarında çalışan kişiler bulunuyor.

DEVLET GEREĞİNİ YAPIYOR

Yeni Şafak, OHAL Komisyonu'nun göreve iade kararı verdiği kişilere ulaştı. Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK) çalışan Mehmet T. bunlardan birisi. Yaklaşık 1.5 yıl önce görev yaptığı SGK’dan ihraç edilen ve OHAL Komisyonu’nun kararının ardından yeniden göreve dönmeye hazırlanan Mehmet T. ailecek çok üzücü bir süreçten geçtiklerini ve zor günler yaşadıklarını anlattı. Komisyonun kararının kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen Mehmet T., "Adalet er ya da geç muhakkak tecelli ediyor. Temize çıkmış olmamız bizi çok mutlu etti. Allah’a şükürler olsun, görevimize iade edileceğiz" dedi. Mehmet T., şöyle devam etti: "Allah FETÖ’nün cezasını versin. Bir sürü insanı mağdur ettiler. FETÖ ile alakası olmayan benim gibi insanlar da inşallah bir an evvel aklanır. Devlet büyüklerimiz de zaten bunu görüyor ve gereğini yapıyorlar. Şükürler olsun adalet tecelli ediyor inşallah."

VATAN, MİLLET SAĞ OLSUN

Komisyon’un iade kararı verdiği bir diğer isim ise Harun K. Erzurum’da öğretmen olarak görev yapan K., FETÖ’nün kriptolu haberleşme programı ByLock’u kullandığı iddiasıyla ihraç edildi. Ancak yapılan soruşturmayla ByLock programının yüklü olduğu numaranın Harun K. tarafından kullanılmadığı belirlendi. Harun K. hakkında, savcılık 'kovuşturmaya yer olmadığı' kararı verirken, OHAL Komisyonu da iade kararı verdi. Erzurum’da yeniden öğretmen olarak görevine başlayan K., "Başkasına verilmiş bir hattan dolayı başımıza böyle bir elim olay geldi. Elbette bu süreç psikolojik olarak beni ve ailemi çok yıprattı. Ancak ülke büyük bir badire atlattı. Bu badire sonucunda da birileri şehit olarak, birileri gazi olarak bunun bedelini ödedi. Bizler de işimizden ayrı kalarak ufak çaplı bir bedel ödedik, vatan, millet sağ olsun. Suçsuz olduğumu bildiğim için adaletin er ya da geç tecelli edeceğine inanıyordum" diye konuştu.

İADE KARARI 'MUHAMMED' İLE GELDİ

OHAL Komisyonu’nun görevine iade kararı verdiği Sermaye Piyasası Kurulu’nda (SPK) görevli Mustafa Kalkan ise çifte mutluluk yaşıyor. Kalkan, ikinci çocuğunun dünyaya geldiği günlerde göreve iade edildiği haberini aldı. Çocuğuna "Muhammed Furkan" ismini veren Kalkan, "Ailemize bereket getirsin diye çocuğuma 'Muhammed' ismini koyduk. Kararın çocuğumuzun doğduğu zamana denk gelmesi bizi daha da mutlu etti. OHAL Komisyonu’ndan ve Komisyonun kurulmasını sağlayan devlet büyüklerimizden Allah razı olsun” diye konuştu. Çok zor bir süreçten geçtiklerini ancak ülkenin durumunun bundan daha da önemli olduğu ifade eden Kalkan, "OHAL Komisyonu sayesinde devlet mağduriyetleri gideriyor. Doğrunun er ya da geç ortaya çıkacağını bildiğimizden sabırla süreci bekledik" dedi.

#OHAL
#Harun K.
6 yıl önce