|

FETÖ kıskaca alındı! 14 ilde eş zamanlı operasyon: 47 şüpheliye gözaltı kararı

Antalya merkezli 14 ilde FETÖ'ye yönelik eş zamanlı olarak gerçekleştirilen 'Kıskaç-9' operasyonlarında 47 şüpheli yakalandı.

11:52 - 29/02/2024 Perşembe
Güncelleme: 12:56 - 29/02/2024 Perşembe
Yeni Şafak
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyonun detaylarını paylaştı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyonun detaylarını paylaştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ üyelerine yönelik Antalya merkezli 14 ilde düzenlenen 'Kıskaç-9' operasyonlarında 47 şüphelinin yakalandığını açıkladı.


Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, FETÖ'ye yönelik 'Kıskaç-9' operasyonları düzenlendiğini belirtti.


Buna göre; Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı ile Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Antalya Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu Antalya, İzmir, Denizli, Mersin, Karabük, Manisa, Çorum, Ankara, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Uşak, Kırşehir ve Kütahya'da 47 şüpheli yakalandı. Örgüte ait yüklü miktarda Türk lirası ile dijital materyal ve örgütsel dokümana el konuldu. FETÖ'nün cezaevindeki mensuplarıyla haberleşme mekanizması kurmaya çalıştıkları ve örgüt mensuplarına nakit para akışı sağladıkları tespit edilen şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.


Operasyonlara katılan ekipleri tebrik eden Yerlikaya
, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. FETÖ'cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların iş birlikçilerinin nefeslerini keseceğiz"
dedi.


#FETÖ
#İçişleri Bakanlığı
#terör operasyonu
2 ay önce