|

Hep birlikte Türkiye'yiz

Başbakan Davutoğlu, cumartesi günü gerçekleştirilelecek AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi’nde, konuşmasının önemli bir kısmını terörle mücadeleye ayıracak, birlik ve beraberlik, kardeşlik vurgusu yapacak. Tüzük değişikliği ile üç dönem kuralına takılanların da önü açılacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/09/2015 Perşembe
Güncelleme: 08:04 - 10/09/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Son günlerde tırmanan terör belasına karşı tüm gücüyle mücadele eden AK Parti, bir yandan da 5'nci Olağan Büyük Kongre'ye hazırlanıyor. Cumartesi günü yapılacak kongrenin ana gündemi teröre karşı birlik beraberlik


ve kardeşlik olacak.



Kongrede, şehitler için saygı duruşunda bulunulacağı, çalınacak müziklerin de sınırlı olacağı belirtiliyor. Bu kapsamda, kongrede sadece belirlenen ezgiler çalınacak, bunun dışına çıkılmayacak. Tribünlere Türk bayrağı asılacak, pankartlarda teröre karşı duruş yansıyacak.



TERÖRLE MÜCADELEYE VURGU


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasının büyük bir kısmını terörle mücadeleye ayırması, “Biriz beraberiz, hep birlikte Türkiye'yiz" mesajı vermesi öngörülüyor. Davutoğlu Dağlıca saldırısının ardından yaptığı açıklamada, “Bütün meseleleri bu ülkenin birliği konusundaki inancımızı sarsmak, direncimizi kırmak ve Türkiye'yi çevrede gördüğümüz ülkelerde olduğu gibi şehir şehir, köy köy, mahalle mahalle, sokak sokak çatışmalar girdabına sokmak. İşte onlara karşı buradan sesleniyorum. Onlar hangi tuzakları kurarlarsa kursunlar ve dahi bu aziz şehitlerimiz şahit olsunlar ki bu toprakların her dağı, her şehri, her köyü, her mahallesi, her mezrası emniyet içinde olana kadar bu mücadelemiz sürecek" mesajı vermişti. Davutoğlu'nun bu çerçevede bir konuşma gerçekleştirmesi bekleniyor.





PARTİ TÜZÜĞÜ DEĞİŞECEK


Kongrede, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Genel Başkanlık için tek aday gösterilmesi bekleniyor. Kongrede, 50 kişilik asil, 25 kişilik yedek Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nun (MKYK) da seçimi yapılacak. AK Parti'nin disiplin işlerinin görüşüldüğü Merkez Disiplin Kurulu seçimi de yapılacak ve 11 asil, 5 yedek üye belirlenecek. Kongrede ayrıca Genel Merkez Parti İçi Demokrasi ve Hakem Kurulu'nun 3 asil, 2 yedek üyesi de kongrede seçilecek.



Kongrede, 3 dönem kuralına takıldığı için 7 Haziran seçimlerinde listelerde yer almayan 70 isimle birlikte, halen üçüncü dönemini geçirmekte olan 26 ismin önünü açacak tüzük değişikliği de yapılacak. Üç dönem kuralı tüzükte yer alacak ancak 3 dönemi tamamlamayanlar bu kurala takılmayacak. 7 Haziran'da seçilen ve 1 Kasım'da üçüncü dönemi sona ereceklerin de önü açılacak.



Çalıştay iptal edildi


AK Parti, kongre öncesinde yapacağı iki günlük “kongre çalıştayı"nı sürpriz bir kararla iptal etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açış konuşmasıyla ATO Congresium'da yapılması planlanan çalıştayın iptal kararında son günlerdeki şehit haberleri etkili oldu. Bir AK Parti yöneticisi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu bilgiyi verdi: “Bu toplantıya milletvekillerimizin yanı sıra il ve ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız da katılacaktı. Ancak şu anda birçok ilde, ilçede şehitlerimiz var, bu şehitlerimizin cenaze törenleri var. Tabii ki milletvekillerimizin ve teşkilat yöneticilerimizin şehitlerimizin aileleriyle birlikte olması gerekiyor. Onun için böyle bir ortamda bütün milletvekillerimizle birlikte teşkilat yöneticilerimizin, cumartesi günkü kongre de düşünülecek olursa üç gün boyunca Ankara'da toplanması uygun olmayacaktı. Onun için iptal edildi, sonuçta böyle bir toplantı ileriki bir tarihte de yapılabilir,"



Davutoğlu tek aday


AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi'nde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yeniden Genel Başkanlık için tek aday gösterilmesi bekleniyor. Kongrede birlik ve beraberlik mesajları verilecek.


#davutoğlu
#AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi'
#ak parti
9 yıl önce