|

İkinci Brunson'a mahkeme 8 yıldır ulaşamıyor

ABD ile Türkiye arasında gerginliğe yol açan rahip Brunson'la benzer bir görevle Türkiye'de bulunan ve sınır dışı edildikten sonra hakkında 'terör örgütüne yardım' suçundan dava açılan ABD'li Jake Richard Hess'e 8 yıldır ulaşılamıyor.

Yeni Şafak
11:35 - 27/08/2018 الإثنين
Güncelleme: 11:54 - 27/08/2018 الإثنين
Diğer
Jake Richard Hess'in de daha önce sınır dışı edildiği ve Türkiye'deki mahkeme sürecinin devam ettiği ortaya çıktı.
Jake Richard Hess'in de daha önce sınır dışı edildiği ve Türkiye'deki mahkeme sürecinin devam ettiği ortaya çıktı.

Türkiye ile ABD arasındaki gerilimin temel nedenlerinden olan Rahip Brunson ile ilgili süreç devam ederken, başka bir ABD vatandaşının daha benzer bir süreç yaşadığı ortaya çıktı.

2010'da sözde İngilizce öğretmeni olarak Diyarbakır'a yerleşen ve Güneydoğu'da PKK terör örgütüyle işbirliği halinde olup yasadışı istihbarat ve casusluk faaliyetleri yürüttüğü belirlenen Richard Hess gözaltına alındıktan sonra ABD büyükelçiliğine bilgi verilerek sınır dışı edildi.

Mahkeme 20 kez duruşma yaptı

Sabah'ın haberine göre, Hess hakkında 'terör örgütüne yardım' suçundan 15 yıl hapis istemiyle 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Mahkeme tam 20 kez duruşma yaptı ve 17 kez ABD konsolosluğu'ndan Hess'in açık adres bilgileriyle birlikte bulunduğu yerde ifadesinin alınarak gönderilmesini talep etti.

2 yıl içinde ifade vermezse zaman aşımından düşecek

  • Boston'da yaşadığı tespit edilen ancak sık sık adres değiştiren Hess ile ilgili 8 yılda ABD makamlarından mahkemeye bir yanıt gelmedi. Hess'in ifadesi 2 yıl içinde alınamazsa dava zaman aşımından düşecek.
#Jake Richard Hess
#Brunson
#ABD
٪d سنوات قبل