|

Kandil’e az kaldı

İçişleri Bakanı Soylu, “Demirtaş’ın hapisten çıkarılmasını isteyen” siyasilere tepki gösterdi: Niye çıksın arkadaş? Biz niye terörle mücadele ettik, niye evlatlarımız şehit oldu? K.Irak’ta 26-27 kilometre ileride evlatlarımız var, Kandil’e az kaldı. Orada tek hain bırakmayacağız.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/06/2018 Pazar
Güncelleme: 01:20 - 3/06/2018 Pazar
Yeni Şafak
Konuşmasının ardından Kağıthane Hamidiye Mahallesi’ndeki seçim irtibat 
bürosunun açılışını gerçekleştiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, vatandaşlara 
gül ve karanfil dağıttı.
Konuşmasının ardından Kağıthane Hamidiye Mahallesi’ndeki seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, vatandaşlara gül ve karanfil dağıttı.

AKParti Kağıthane İlçe Başkanlığını ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tunceli’deki operasyon hakkında bilgi veren Soylu, “Sabah 05.10 civarında Tunceli Pülümür yolunun merkeze yakın bir yerinde, insansız hava araçlarını (İHA) istemiyorlar ya, o insansız hava araçları ilk önce 5, sonra 2 görüntü aldı ve 11.00 civarında da bugün (dün) 7 tane terörist Tunceli Pülümür yolunda etkisiz hale getirildi” diye konuştu.

KARADENİZ’E GEÇİŞ KAPANDI

Bakan Soylu ayrıca Pülümür Vadisi’ni gözetim altına alabilecek 19 kule kurulacağını, bunlardan 7’sinin tamamlandığını söyledi. Soylu, şöyle konuştu: “Burası kritik bir yer. Tunceli onların en önemli yollarından bir tanesidir, ayrıca Karadeniz açılımıdır. Teröristler de orada bizim onu yapmamızı istemiyorlar. Bugün burada yaklaşık 1-1,5 yıldır 200’ün üzerinde terörist etkisiz hale getirilmiştir. Şimdi 7 terörist daha burada etkisiz hale getirildi. Bu mücadelemiz devam ediyor.”

İŞİMİZİ YARIM BIRAKAMAYIZ

Son 1 yıl içerisinde terör örgütlerine büyük darbe vurulduğunu belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK, FETÖ, DEAŞ ve DHKP-C’nin kımıldayamaz hale geldiğini söyledi. Soylu, “Bizim terörizmle işlerimiz var onu yarım bırakmayalım. ‘Demirtaş’ı çıkaralım’ diye çaba sarfedenler, yarın bir gün FETÖ için de bunu söyleyecekler. Türkiye’yi içinden çıkamayacak bir hale getirmek için çaba ortaya koyacaklardır. Bizim bunun için işimizi yarım bırakmamamız lazım” dedi.

  • ‘DEMİRTAŞ NİYE ÇIKSIN ARKADAŞ!’
  • Partisinin Seçim İrtibat Bürosu’nun açılışını da gerçekleştiren Soylu, şöyle konuştu: “İşleri güçleri bitmiş Selahattin Demirtaş’ı hapisten çıkarmak için uğraşıyorlar. Niye çıksın arkadaş? Akşener de çıkarmak istiyor, İnce de çıkarmak istiyor, CHP de çıkarmak istiyor. Erbakan’ın partisinin başındakiler de büyük bir sorumsuzluk ortaya koyuyor. Bu ülkede hatırlarsınız ikindi namazından sonra Güneydoğu’da sokağa çıkılmazdı.”

K.IRAK’TA 27 KM. İÇERİDEYİZ

6-7 Ekim olaylarında 53 masumu katledenlerin dışarı çıkarılmak istenmesine tepki gösteren Süleyman Soylu, şunları söyledi: “Biz niye terörle mücadele ettik, niye evlatlarımız şehit oldu? Şu anda Kuzey Irak’ta 26-27 kilometre ilerilerde bizim evlatlarımız var, Kandil’e az kaldı. Eskiden ‘Kandil’e şöyle, böyle gideceğiz’ derken. Şimdi ‘Kandil’e az kaldı, merak etmeyin’ diyoruz. Orada bir hain yapıyı bırakmayacağız.”


K.Irak’ta 2 şehit

Kuzey Irak’ta yol yapım çalışması sırasında askeri iş makinesine PKK’lı teröristler tarafından saldırı düzenlendi. Hain saldırıda 2 asker şehit oldu, 1 asker de ağır yaralandı. Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesi Kuzey Irak Avaşin-Basyan bölgesindeki 2550 metre rakımlı Serabatin Üs Bölgesinde yol yapımında çalışan iş makinelerine PKK’lı teröristler roketatarlı saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda Uzman Çavuş Tayfur Uluçay ve Uzman Çavuş Hakan Ergin şehit oldu. 1 asker de ağır yaralandı. Şehit Uluçay’ın acı haberi, memleketi Adana’nın Kozan ilçesindeki ailesine ulaştı.Şehidin Annesi Sultan Uluçay oğlu ile her gün sahur vakti arayıp kendini kaldırdığını ancak önceki gün sahur vaktinde aramayınca şüphelendiğini söyledi.


2 AYDIR AFRİN’DEYDİ

Diğer şehit Ergin’in ise Giresun’un Eynesil ilçesinden bulunan ailesine şehadet haberi verildi. baba Ahmet Ergin, yetkililere “Vatan sağ olsun” dedi. Yaklaşık 2 ay önce Suriye’nin Afrin bölgesinde görev yürüten Uzman Çavuş Ergin’in kendisine ait sosyal medya hesabından elinde 100 mm çaplı tank mermisiyle fotoğrafın paylaşarak ‘Türkiye Eynesil’e selamlar’ yorumunda bulunmuştu.


1+1 sığınak

Diyarbakır’ın Lice ve Hani ilçelerinde yürütülen, “Bayrak-87 Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Uğur Kartal-3 Operasyonu” tamamlandı. Operasyonda Hani ilçesinin Yukarıturhalı köyü mülki sınırları içerisindeki ağaçlık ve kayalık zeminin 5 metre aşağısına, 7 basamaklı merdivenle ulaşılan, teröristlere ait 2x2 ve 3x4 metre ebatlarında 2 odalı sığınak tespit edildi. Sığınakta silah, mühimmatve örgütsel malzemeler ele geçirildi. Ayrıca 32 bin 700 kök Hint keneviri imha edildi. Lice’de bulunan 100 kilogram amonyum nitrat ve şeker karışımı ile hazırlanmış uzaktan kumandalı, Dicle’de de 3 el yapımı patlayıcı imha edildi.

#Süleyman Soylu
#Kandil
#TSK
6 yıl önce