|

Kripto FETÖ’cülere çapraz inceleme

AK Parti, teşkilata sızan FETÖ’cüleri temizlemek için hassas bir çalışma yürütüyor. İllerde oluşturulan 3’er kişilik heyet, ‘güçlü şüphe’, ‘şüphe’ ve ‘zayıf şüphe’ kriterleriyle rapor hazırladı. Genel merkez, tespit edilen isimleri çapraz incelemeye tabi tuttu. Şimdiye kadar 100’ün üzerinde il ve ilçe yöneticisinin istifası alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/09/2016 Çarşamba
Güncelleme: 21:34 - 27/09/2016 Salı
Yeni Şafak

AK Parti, teşkilatlara sızan kripto FETÖ üyelerinin temizlenmesi konusunda hassas bir çalışma yürütüyor.


Teşkilatta 17-25 Aralık'taki darbe girişimlerinin ardından 2014 ve 2015'te gerçekleştirilen kongrelerde kapsamlı bir temizlik yapıldı. 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından bu temizlik yeni bir boyut kazandı. Yeni süreçte üç aşamalı inceleme devreye girerken, üç kriter gözetildi. Üç parti yöneticisi de, işleyişte köprü pozisyonunu üstlendi. İşte aşama aşama yürütülen temizlik çalışması:



İLK ÇALIŞMA İLLERDE


AK Parti'nin “FETÖ/PDY ile bağlantısı bulunanları ve menfur darbe girişimine destek verenleri ivedilikle arındırın. Fitne ve dedikoduya izin vermeyin” genelgesiyle illerde 3'er kişilik heyetler oluşturuldu. İl ve ilçe teşkilat başkanları, belediye başkanları ve her ilin milletvekillerinden oluşan heyet çalışma yürüttü. Teşkilatta FETÖ'yle ilişkisi, iltisakı bulunan isimler belirlendi. İhbarlar, belgeler, araştırmalar derlendi. Tespitler, Genel Merkeze iletildi.



TEK TEK TAHLİL EDİLDİ


İllerden gelen bilgiler ve parti yönetiminin çalışmaları, Genel Merkezde üç kişiden oluşan heyete emanet edildi. Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya'dan oluşan heyet, bilgileri tek tek tahlil ederken, 'çapraz inceleme'ye tabi tuttu. Bu kapsamda, ihbar ve bilgilerle yetinilmeyerek, o ilin belediye başkanı ve milletvekilleri, gençlik ve kadın kolları yöneticileri de dinlendi, görüşleri alındı. Çalışmalar 'güçlü şüphe', 'şüphe' ve 'zayıf şüphe' kriterleri göz önüne yapıldı.



SON KARAR BAŞBAKANLA


Üç kişilik heyetin, üç kriteri gözönüde bulundurarak titiçlikle yaptığı tespitler ve hazırladıkları raporlar, Başbakan Binali Yıldırım ve parti yönetimiyle paylaşıldı. Haklarında 'güçlü şüphe' olanlar ve bulgularla durumu netleştirilenler hemen partiden uzaklaştırılarak lüzumlu adli süreçler başlatıldı. Bugüne kadar 100'ün üzerinde il ve ilçe yöneticisi belirlenerek istifaları alındı, bazıları doğrudan partiden ihraç edildi. 550 civarında kişi hakkında da işlem yapıldı. Diğer şüphe bulunan isimlerle ilgili de değerlendirmeler devam ediyor.



YALAN İHBARA İHRAÇ


Öte yandan, teşkilatlara gelen çok sayıda ihbar da tek tek değerlendiriliyor. Buna karşın bazı yerlerde siyasi rakip olarak görülen kişilere yönelik de FETÖ ihbarında bulunulduğu belirlendi. Yalan ihbarlara yönelik de işlem yapılırken, bu kişilerin teşkilattaki görevlerine son verildi.


#FETÖ
8 yıl önce