|

Mecidiyeköy'de asansör faciası: 10 ölü

Şişli'de inşaat halindeki binada içinde işçilerin bulunduğu asansör, zemine düştü. Olayda 10 işçi hayatını kaybederken, 8 kişi de gözaltına alındı. Olay yerinde açıklama yapan Vali mutlu, asansörün 32. kattan zemine çakıldığını açıkladı.

Ajanslar
00:00 - 6/09/2014 Cumartesi
Güncelleme: 21:42 - 6/09/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Mecidiyeköy'de asansör faciası: 10 ölü
Mecidiyeköy'de asansör faciası: 10 ölü

Mecidiyeköy Büyükdere Caddesi'ndeki bir rezidans inşaatında çalışan işçilerin içinde bulunduğu asansör, henüz belirlenemeyen bir nedenle 32. kattan zemine düştü. Olayda 10 işçi hayatını kaybetti, inşaattan sorumlu 8 kişi de gözaltına alındı.

Asansörde bulunan işçiler hayatını kaybetti. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri, sevk edildi. Düşen asansör kabininde bulunan işçileri çıkarmak için çalışmalar sürüyor.

Vali Mutlu'dan açıklama

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Şişli'deki inşaatın asansörünün zemine düşmesi sonucu 10 işçinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Vali Mutlu yaptığı açıklamada, kesin açıklama yapmasının mümkün olmadığını belirterek, 10 işçinin şehit olduğunu açıkladı. Mutlu, "Olay yerinde yaralı söz konusu değil. Bu olay yerinden yaralı çıkmaz. Çıkan her kayıp, hayatını kaybetmiş olarak çıkacaktır" dedi.

Mutlu ayrıca, olayla ilgili inşaattan sorumlu 8 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Daha önce farklı bilgilerin geldiğini belirten Mutlu, asansörün 32. kattan düştüğünün bilgisini verdi.

Asansörün içinde inşaat malzemelerinin de olduğunu belirten Vali Mutlu, iş güvenliği açısından hangi kusurların olduğu, olayın sorumlularının açıklanacağını belirterek, Valilik olarak olayın yakın takipçisi olacaklarını aktardı.

Çalışma saatleri hakkında da bilgi veren Mutlu, saat 19.00'da çalışmanın tamamlanmış olması gerektiğini ancak ihbarın 19.45'de geldiğini belirtti.

Mutlu son olarak, "Bütün bunlar tek tek incelenecek, kusuru olan kim varsa adli ve idari olarak ortaya çıkarılacaktır" dedi.

10 yıl önce